Šamar Pepa Guardiole za navijače Manchester Cityja koji će se dugo pamtiti

Morao je da ih kritikuje

Šamar Pepa Guardiole za navijače Manchester Cityja koji će se dugo pamtiti

Endin Čaušević

Manchester City i Tottenham sinoć su odigrali fantastičnu utakmicu u kojoj su Građani nakon sjajnog preokreta na kraju uspjeli da pobijede sa 4:2, a nakon meča u centru pažnje našao se Pep Guardiola koji je posramio navijače svog kluba koji su sinoć na Etihadu gledali ovu utakmicu.

Tottenham je u finišu prvog poluvremena preko Kuluševskog i Emersona uspio da dođe do prednosti od 2:0, ali u drugom poluvremenu nisu uspjeli da izdrže tornado Manchester Cityja koji je na kraju došao do preokreta i pobjede.

Građani su za svega 12 minuta došli do 3:2 na krilima sjajnog Mahreza. Prvo je Alvarez pogodio za 1:1, a potom su Haaland i Mahrez zabili golove za preokret aktuelnih prvaka Engleske.

Konačan udarac Tottenhamu u samom finišu utakmice zadao je upravo Mahrez koji je iskoristio grešku Lengleta i pogodio je za konačnih 4:2 i važna tri boda Cityja u borbi za odbranu titule prvaka.

I pored toga što je City upisao tri boda nakon utakmice Pep Guardiola nije bio zadovoljan igrom svog tima. Kritikovao je ekipu da je bila previše uspavana u prvom poluvremenu, ali na svu sreću to se promijenilo u nastavku utakmice.

Međutim, ono što je posebno privuklo pažnju engleske javnosti jesu kritike koje je Guardiola dao navijačima Cityja.

Oglasi

Poznato je da nije baš rijetkost da su tribine na Etihadu na pojedinim mečevima poprilično prazne, ali Guardioli je sada zasmetala posebno jedna stvari na sinoć prepunom stadionu Manchester Cityja.

"Naši navijači se nisu čuli prvih 45 minuta. Želim da se moji navijači vrate, ne govorim to za one koji idu na gostovanja jer su oni fantastični već za ove koji su na domaćim utakmicama. Nekada su sjajno navijali i želim da se to vrati", poručio je Guardiola.

Guardiola je poručio da su njegovi igrači bili dosta "uspavani" u prvom poluvremenu, a jasno je da nije pomogao ni muk domaćih navijača i zna se zbog čega Španac želi da se i oni probude jer je svjestan kakvu razliku mogu napraviti u odlučujućim momentima utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nije bilo hrabrosti, strasti i želje u prvom poluvremenu za pobjedom. Isto je kao i s navijačima što sam rekao. Vidjeli ste u drugom dijelu kad su se svi oni probudili šta se dešavalo na terenu", dodao je Guardiola.

Manchester City je i dalje drugoplasirani na tabeli sa 42 boda i ima pet bodova manje od lidera Arsenala, ali i utakmicu više u odnosu na londonski klub.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti