Pep Guardiola odgovorio na "vječno pitanje" i zauvijek srušio nadu navijačima Barcelone

Trener Manchester City

Pep Guardiola odgovorio na "vječno pitanje" i zauvijek srušio nadu navijačima Barcelone

Eldar Ganibegović

Pep Guardiola je na klupi Barcelone ranije u trenerskoj karijeri ostvario zapažene rezultate i stoga ga navijači ovog kluba neizmjerno vole. No, sada im je srušio snove.

Barcelona je 2009. i 2011. godine osvajala Ligu prvaka pod vodstvom Pepa Guardiole, dok je 2010. igrala polufinale. Osim toga, s ovim čovjekom na klupi osvojila je još mnogo toga.

S Guardiolom na klupi i igračima poput Messija, Xavija, Inieste, Puyola i drugih u ekipi Barcelona je igrala prepoznatljivu tika-taku i mnogi će reći da je to najbolji tim kojeg je fudbal ikada vidio.

Od odlaska Guardiole Barcelona je Ligu prvaka osvojila još samo jednom i to 2015. godine dok je Lionel Messi još bio na vrhunskom nivou, a nakon toga je krenuo pad Blaugrane.

U međuvremenu Pep Guardiola je vodio Bayern i Manchester City s kojim je 2023. godine osvojio Ligu prvaka, a navijači Barcelone priželjkuju da se vrati.

Ko god bio trener Blaugrane, jasno je da Guardiola kod navijača ovog kluba ima mnogo kredita, ali njihov san ostat će upravo to - samo san. 

Oglasi

Tokom posljednje press konferencije novinari su Pepa Guardiolu upitali o mogućem povratku u Barcelonu, a o tome je izvijestio i Fabrizio Romano.

"Jesu li se zatvorila vrata za vaš mogući povratak u Barcelonu u budućnosti?", upitan je Guardiola, a Španac je dao kategoričan odgovor: "Da, vrata su zatvorena".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dakle, Pep Guardiola je na klupi Barcelone bio od jula 2008. godine do juna 2012. godine i za to vrijeme je tim vodio na 247 utakmica.

Osim pomenute dvije Lige prvaka, osvojio je tri titule prvaka Španije, tri Superkupa Španije, dva UEFA Superkupa i dva FIFA-ina klupska Svjetska prvenstva.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi