Najavljen kao Tigar, odlazi kao mače: Snovi 'novog Ronalda' o Barceloni brzo su završeni
Napadač spreman napustiti Barcelonu nakon svega nekoliko mjeseci (Foto: Bagu Blanco / AFP)

Vitor Roque napušta Kataloniju

Najavljen kao Tigar, odlazi kao mače: Snovi 'novog Ronalda' o Barceloni brzo su završeni

Midhat Šljivak

Mladi Brazilac Vitor Roque (19) došao je u Barcelonu kao nova zvijezda u najavi. Poredili su ga s čuvenim Ronaldom Nazariom, no kod Xavija Hernandeza nije dobio previše šanse da pokaže šta zna i vjerovatno će ovog ljeta napustiti katalonski tim. Kao novi tim spominje se Juventus.

Vitor Roque dočekan je u Barceloni kao veliko pojačanje za budućnost. Mladog napadača poredili su čuvenim Ronaldom Nazariom, no Xavi Hernandez mu nije dao previše prostora da pokaže šta zna u dresu katalonskog velikana.

Nastupio je 'Tigrinho' u 16 utakmica, odigrao je nešto više od 350 minuta i postigao je dva gola. To ne zadovoljava Roquea, ni ljude koji se brinu o njegovoj karijeri i već se razmatra mogućnost odlaska.

Očigledno da ni u Barci nemaju ništa protiv da se Brazilac skrasi negdje drugo. To bi mogao biti torinski Juventus, čijem se sportskom direktoru Cristianu Giuntoliju dopala ova ideja.

"Vitor Roque je ponužen Juventusu. 19-godišnjak se nije naigrao u Barceloni, pa su ljudi koji brinu o njegovoj karijeru odmah krenuli u akciju i traže moguća rješenja", navodi Gazzetta dello Sport i dodaje se:

"Njegove usluge ponuđene su Juventusu. Cristiano Giuntoli ne zatvara vrata ovoj mogućnosti."

Oglasi

Također, navodi se kako ni novi trener Stare dame Thiago Motta nema ništa protiv njegovog dovođenja jer smatra da bi mogao pomoći timu.

Juve bi mladog brazilskog fudbalera doveo na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora na kraju naredne sezone.

Barcelona je za usluge ovog fudbalera izdvojila 40 miliona eura. Došao je na velika vrata, no teško da ćemo ga naredne sezone gledati u dresu katalonskog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je prije Barce nastupao za brazilske ekipe Athletico Paranaense i Cruzeiro, a karijeru je počeo u timu America Mineiro.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Jedan je nazario
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi