Guardioline riječi nakon Zvezde izazvale puno reakcija: "Oni su bolji od nas, imaju titulu više"

Istina, ali...

Guardioline riječi nakon Zvezde izazvale puno reakcija: "Oni su bolji od nas, imaju titulu više"

Edmir Škorić

Pep Guaridola sa Manchester Cityjem briljira i ove sezone. Aktuelni engleski i evropski prvak ima sve pobjede u novoj sezoni, a posljednja je upisana sinoć na Etihadu protiv Crvene zvezde.

Guardiolin tim je gubio na poluvremenu s 1:0, ali je u nastavku zabio tri gola i došao do sigurne pobjede nad Beograđanima u prvom kolu Lige prvaka.

City brani titulu koju je osvojio prošle sezone, kada je u majskom finalu pobijedio Inter u Istanbulu s 1:0. Građanima je to bila prva i do sada jedina titula prvaka Evrope, pa su se sada izjednačili s Crvenom zvezdom.

Sada će u prvenstvu City igrati protiv Nottingham Forresta, a Guardiola ih se prisjetio nakon utakmice sa Zvezdom, rekao je jednu činjenicu, ali ipak izazvao dosta reakcija među navijačima.

"Pobijedili smo Zvezdu. Ona ima jedan europski naslov, kao i mi. Sada nas za vikend čeka Nottingham Forest. Oni su duplo uspješniji od nas jer su prvaci Evrope bili dva puta", rekao je Guardiola.

Oglasi

Istina, Nottingham je slavio naslove evropskog prvaka 1979. i 1980. godine, ali to je bilo jako davno i danas je ipak razlika u kvaliteti između tog i Guardiolinog tima ogromna.

City svoj meč sa Nottinghamom igra na Etihadu u subotu od 16 sati u okviru 6. kola engleske Premier lige. U prethodnih pet, City je upisao pet pobjeda.

Još uvijek je rana faza sezone, ali po mnogima je City i ove sezone glavni kandidat za osvajanje Premier lige i Lige prvaka.

Imat će ponovo Građani jake konkurente, očekuje se da to budu Liverpool i Arsenal prije svih u Engleskoj, a u Ligi prvaka ih je nekoliko poput PSG-a, Reala, Barcelone, Intera...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trener Madriđana Carlo Ancelotti je na press konferenciji pred meč sa Union Berlinom u Ligi prvaka hvalio City i rekao da su oni prvi favorit za osvajanje najelitnijeg klupskog takmičenja.

Jasno je da je stari lisac htio da prebaci pritisak na rivale, a skine sa svojih momaka, no zaista je tako - City po svemu prikazanom djeluje kao najozbiljniji kandidat za veliki trofej.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi