Na ekranu poruka i na ćirilici, a onda užasna reakcija Delija koja je zgrozila cijelu Evropu!

Tokom minute šutnje

Na ekranu poruka i na ćirilici, a onda užasna reakcija Delija koja je zgrozila cijelu Evropu!

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je nakon preokreta na Etihadu pobijedio Crvenu zvezdu sa 3:1 na startu nove sezone Lige prvaka, no glavna tema javnosti su navijači kluba iz Beograda. Delije su u velikom broju stigle u Manchester, ali svi pričaju o sramoti koju su napravili pred sami početak utakmice.

City je uspio pobjedom krenuti u odbranu titule prvaka Evrope iako je Zvezda pružila zaista sjajan otpor, te je čak od 45. minute vodila sa 1:0 kada je Bukari pogodio mrežu engleskog kluba.

Ipak, izabranici Pepa Guardiole u drugom poluvremenu nisu imali milosti prema Zvezdi i uspjeli su da dođu do preokreta i pobjede.

Blistao je Julian Alvarez koji je s dva gola donio Cityju preokret, dok je konačnih 3:1 u ovom meču postavio Rodri u 73. minuti za tri boda aktuelnog prvaka Evrope na startu nove sezone Lige prvaka.

Zvezda je sinoć imala ogromnu podršku svojih navijača na Etihadu, ali nažalost Delije ni ovoga puta nisu mogle bez skandala.

Oglasi

Političke poruke ponovo su bile sastavni dio njihovog "navijanja" jer se moglo čuti kako Etihadom odjekuje "Kosovo Srbija". No, što je najžalosnije to nije bila najgora stvar koju su navijači Zvezde sinoć uradili.

Naime, pred sami početak utakmice održana je minuta šutnje za žrtve u Maroku i Libiji nakon zemljotresa, odnosno katastrofalnih poplava.

Na displeju je prikazana poruka na engleskom jeziku, ali i ćirilici i pisalo je: "Maroko i Libija, mi smo sa vama" i navijači Zvezde su mogli vidjeti šta je razlog minute šutnje, ali istu uopšte nisu ispoštovali.

Opis nije dostupan.

Počeli su prvo žestokim zvižducima što je zgrozilo sve na Etihadu, a nakon toga čulo se i skandiranje "Je*i se City" što je izazvalo revolt i domaćih navijača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

O sramotnom ponašanju Delija piše cijela Evropa jer niko ne može da vjeruje da su tako sramotno i bezobrazno reagovali tokom minute šutnje, te nisu barem ni tu minutu mogli da ispoštuju žrtve katastrofa u Maroku i Libiji.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CeZenicaLik
Seljacine i papci dokazani
5 1
Malac
Nesto vas cudina od srba? Naj gori narod Turske izdrkotine
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi