Pep Guardiola dovodi pojačanje u City, ali na klupu

Pojačat će stručni štab

Pep Guardiola dovodi pojačanje u City, ali na klupu

E. Ganibegović

Osim pojačanja na terenu, Manchester City želi da se pojača i kada je stručni štab u pitanju. 

Tako je Pep Guardiola već zapikao čovjeka koji će doći, a riječ je o Enzu Maresci, bivšem treneru Parme.

Italijanski trener je nakon odlaska iz posrnulog velikana bez kluba, a novinar Fabrizio Romano najavljuje da će Maresca raditi s Pepom Guardiolom u Manchester Cityju.

Za njega ovo ne bi bilo prvo iskustvo u Manchester Cityju.

U sezoni 2020/2021. trener je vodio U23 momčad Građana, a sada je spreman napraviti veliki korak prema prvoj momčadi, gdje bi bio Guardiolin pomoćnik. Maresca će zamijeniti Juanmu Lilla, koji je nedavno potpisao s Al-Saddom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 42-godišnjak radio je osim u Oarmi i Cityju kao pomoćni trener u West Hamu zajedno s Manuelom Pellegrinijem, pomagao je Vincenzu Montelli u Sevilli, te Fulviju Fiorinu u Ascoliju na početku trenerske karijere.

Kao igrač promijenio je dosta klubova. Igrao je za Cagliari, WBA, Juventus, Bolognu, Piacenzu, Fiorentinu, Sevillu, Olympiacos, Malagu, Sampdoriju, Palermo i Veronu, a penzionisao se u januaru 2017. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Joj ako ove godine neuzmu UCL, koliko li će onda para Arapi dati ovom Guardioli?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti