Pepa pitali o nevjerovatnom Haalandu, on se sjetio Messija!
Foto - Screenshot

Ne zaboravlja ko je najbolji

Pepa pitali o nevjerovatnom Haalandu, on se sjetio Messija!

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola dobio je danas zanimljivo pitanje o Erlingu Haalandu, a na njega nije mogao odgovoriti bez da spomene Lionela Messija.

Manchester City je danas s 3:1 pobijedio ekipu Brightona. Dva pogotka postigao je fenomenalni norveški napadač Erling Haaland te je tako došao do cifre od 22 pogotka u 15 ovosezonskih utakmica.

Novinarku je nakon utakmice s Brightonom zanimalo mišljenje Pepa Guardiole o statistici i nastupima čudesnog Norvežanina.

Na pitanje 'Je li Erling Haaland najkompletniji napadač kojeg je ikada trenirao?', Guardiola je imao zanimljiv odgovor.

"A Messi?", pitao je novinarku menadžer Cityja uz osmijeh, a zatim je nastavio:

"Njegove brojke su nevjerovatne. Nema nikakve dileme o njegovim kvalitetama. Ako nije najbolji onda je jedan od najboljih, to je sigurno", rekao je Guardiola.

Oglasi

Pep je oduvijek isticao Lionela Messija kao čovjeka koji je najbolji fudbaler kojeg je ikad vodio. Haalanda cijeni, ali je nadavno saopštio kako Norvežanin ima jednu manu.

"Jednom je rekao da bi volio dodirnuti loptu i postići pet golova. Ne volim to. Želim da bude uključen što više i da ima dodira s loptom. Hoću da stekne taj osjećaj koji se može imati samo onda kada fudbaler ima loptu u nogama", rekao je Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A Haalandove brojke su zaista nevjerovatne. Od 22 pogotka ove sezone 17 ih je zabio u Premiershipu i ako ovako nastavi, oborit će sve moguće rekorde.

Norvežanin izgleda nezaustavljivo i pitanje je samo s koliko će golova završiti ovu sezonu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tako je Majstore Pa reci ko je najbolji!! Kakav Haland on je tek sad poceo jest Mekinje
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi