Objavljeno kako će Real igrati bez Kroosa: Dvije formacije u igri, vođe tima najveći gubitnik

Ancelotti će birati između dva izbora

Objavljeno kako će Real igrati bez Kroosa: Dvije formacije u igri, vođe tima najveći gubitnik

Admin Čaušević

Za Real Madrid od sljedeće sezone počinje nova era. Toni Kroos je iznenadio apsolutno sve svojom odlukom da okonča fudbalsku karijeru nakon Evropskog prvenstva. Nešto takvo je bilo u zraku, ali ipak rijetko ko je pomislio da će to Nijemac zaista i uraditi.

U Real Madridu su ostali zatečeni odlukom Kroosa, ali nije bilo prostora za paniku. Carlo Ancelotti ima sasvim dovoljno kvalitetnih igrača u svom rosteru i kako sada stvari stoje neće posegnuti za dovođenjem pojačanja.

Kraljevi će izgubiti u veznom redu jer je Kroos svakako nezamjenljiv, ali će dobiti u ofanzivnom timu pošto će uskoro biti zvanično kako će Kylian Mbappe postati novi član ekipa.

Nakon što je Kroos objavio odluku o odlasku u penziju, odmah se počelu šuškati kako će Los Blancosi igrati u novoj sezoni. Za sada su u igri dvije opcije, a gubitnik će svakako biti Luka Modrić.

Modrić će poslije odlaska Kroosa i Nacha Fernandeza biti prvi kapiten Reala i sigurno najvažnije ime u svlačionici, ali ga svejedno i pored upražnjenog mjesta u veznom redu nakon odlaska Kroosa čeka klupa.

Mediji iz Španije su objavili kako Ancelotti u narednoj sezoni namjerava koristiti dvije formacije i to 4-3-3 te 4-4-2. U niti jednoj Modrić nije u startnoj postavi.

Oglasi

Oko odbrane samo je jedna dilema, odnosno ko će biti drugi štoper između Alabe i Militaa, dok su ostale pozicije rezervisane za Courtoisa na golu, Carvajala i Mendyja na bekovima te Rudigeru na štoper.

Prvi Ancelottijev izbor će biti formacija 4-3-3
Formacija 4-3-1-2 će biti rezervna opcija za Real

U slučajevima sa tri veznjaka vezni red bi činili Valverde koji će naslijediti i Kroosov broj osam, zatim Tchoumeni te Bellingham koji će igrati nešto povučenije u odnosu na prvu sezonu, tačnije vraća se na prirodnu poziciju.

Kada se Ancelotti odluči za popularni dijamant, trojica veznjaka bi ostala ista, a na poziciju ofanzivnog veznog bi uletio Arda Guller od kojeg se u narednoj takmičarskoj godini očekuju ozbiljne stvari.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napad je rezervisan za dvije najveće zvijezde ekipe, Mbappea i Vinicusa, dok bi im se u zavisnosti od Ancelottijevog izbora priključivao i Rodrygo.

S obzirom na tehniku, pregled i viziju igre kao taktičku disciplinu, Realu sigurno neće biti lako nadomjestiti Kroosa koji je posljednjih 10-ak godina bio dirigent Realovog veznog reda pa se sa dosta nestrpljenja očekuje kako će Kraljevi izgledati u novoj sezoni.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DDG
Nepismeni “novinar” se pati sa razlikom izmedju jednine i množine pa ne može ni naslov da satavi bez greške. Kako te nije stid Čauš? Samo šta sam ti ja napisao u komentarima i uočio na tvoje greške i nebuloze trebale bi biti dovoljno da sam daš otkaz i tražis drugi posao. Kako te nije stid biti toliko loš u svom poslu? Da si doktor a ovako loš, pacijenti bi ti umirali svakodnevno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi