Pep Guardiola je nakon Arsenala bio brutalno iskren: "Ako bude ovako igrat će se do 9 ujutro"

Poraz mu ne znači previše

Pep Guardiola je nakon Arsenala bio brutalno iskren: "Ako bude ovako igrat će se do 9 ujutro"

Midhat Šljivak

Manchester City je protiv Arsenala izgubio treći Community Shield u nizu. U prethodne dvije godine gubili su od Leicestera i Liverpoola, ali gubitak ovog trofeja ne znači ništa Pepu Guardioli. Pokazao je to izjavom nakon meča, a uz to se i žalio na pravila koja su uvedena za mnogo veću sudijsku nadoknadu.

Arsenal je u posljednjim sekundama finala Community Shielda došao do izjednačenja rezultata (1:1), da bi boljim izvođenjem penala savladao City i sezonu je otvorio trofejom.

Nakon meča menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola nije previše razočaran i jasno je poručio da mu nije bitno što je poražen tri godine zaredom u finalu.

"Izgubili smo tri finala zaredom, ali smo uzeli tri titule prvaka", naslađivao se Guardiola uz čestitku Arsenalu i potom se požalio na ogromnu nadoknadu.

Sudija Stuart Atwell odlučio je produžiti meč osam minuta, zbog povreda se igralo mnogo duže, ali to je sve po novim pravilima čelnih ljudi Premiershipa.

Oglasi

"Produžavaju utakmice zbog golova. Ako nakon svakog gola u utakmici koja završi 4-3 dodaš 30 ili 45 sekundi, onda ćete na terenu biti do 9 ujutro narednog dana", žali se Pep i nastavlja:

"O ovom bi se trebalo polemisati na internacionalnom nivou. Trenere niko ništa nije pitao, isto tako ni igrače. Dođeš, igrač i prihvatiš pravila..."

Pred početak nove sezone u Premier ligu stižu značajne promjene

Nova sezona Premiershipa koja počinje 11. augusta donijet će nekoliko bitnih promjena. Posebno se to odnosi na nadoknadu mečeva koja bi mogla biti poprilično duga jer su sudije dobile zadatak da nadoknade apsolutno sve što mogu od izgubljenog vremena.

Premier liga je prošle sezone bilježila samo 54 minute aktivne igre. Razlog tome su pregledi VAR-a, proslave golova, te brojna zadržavanja igre.

Međutim, EFL je odlučio napraviti ono što je FIFA tokom Svjetskog prvenstva u Kataru. Utakmice će trajati dosta duže jer su sudije dobile naredbu da se svaki izgubljeni sekund nadoknadi.

Tako u novoj sezoni Premier lige možemo očekivati dosta utakmica s ogromnom nadoknadom, pa će i klubovi koji imaju namjeru krasti vrijeme sada dva puta razmisliti.

Rukovodstvo Premiershipa očigledno je odlučilo značajno utjecati na kvalitet igre i što je više moguće zaustaviti klubove u krađi vremena i vidjet ćemo kako će sve izgledati na početku nove sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ne kaki , nego kme kme kme
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi