Poslao ga da trči po kiši, ali uzalud: Guardiola savršeno pokazao Gvardiolu šta ga čeka ove sezone!

Hrvat nije igrao protiv Young Boysa

Poslao ga da trči po kiši, ali uzalud: Guardiola savršeno pokazao Gvardiolu šta ga čeka ove sezone!

Admin Čaušević

Manchester City je sa 1:3 pobijedio Young Boyse te tako zadržao maksimalan učinak u grupnoj fazi Lige prvaka i ove sezone. Hrvatski defanzivac nije Joško Gvardiol je nije dobio priliku za igru. 

Gvardiol je ljetos prešao iz RB Leipizga u Manchester City za 90 miliona eura te je tako postao jedan od najskupljih defanzivaca u historiji. Kada je neki igrač plaćen toliko novca obično znači da ima osiguranu startnu poziciju u timu.

Međutim, kada je u pitanju Manchester City to nije slučaj. Šta čeka Gvardiola ove sezone sjajni Hrvat je mogao najbolje osjetiti na meču protiv Young Boysa.

U odnosu na meč protiv Brightona u Premiershipu Guardiola je napravio čak sedam zamjena, pa je tako i Gvardiol ostao na klupi što znači da se nastavila klackalica za Hrvata po sistemu "igra-ne igra".

Poslao je Guardiola hrvatskog defanzivaca na zagrijavanje u drugom poluvremenu, "prokuhao" je Hrvat po kiši, ali priliku da zaigra na umjetnoj podlozi stadiona Wankdorf nije dobio.

Oglasi

U dosadašnjem dijelu sezone španski trener je u samo jednom navratu dao Hrvatu da zaigra dvije utakmice u četiri dana, bilo je to u Premiershpu protiv Nottingham Forestu te zatim protiv Newcastle Uniteda u EFL Cupu.

Manchester City igra na više frontova, Guradiola je svjestan da će mu trebati što više igrača pa tako kada Gvardiol igra za vikend obično odmara sredinom sedmice.

Od dolaska na Etihad 21-godišnji Hrvat je u svim takmičenjima skupio 10 nastupa. Svaki put je bio starter osim na meču protiv Burnleya kada je ušao sa klupe. 

Gvardiol je dobar dio drugog poluvremana na stadionu Wankdorf proveo zagrijavajući se 

Osvajač trostruke krune iz prošle sezone u nedjelju igra protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu. S obzirom na poštedu protiv Young Boysa, za očekivati je da Gvardiol bude starter protiv Crvenih đavola.

U duelu protiv Young Boysa Guradiola je napravio čak sedam izmjena u odnosu na duel sa Brightonom kako bi uspio osvježiti ekipu. Osim Gvardiola između ostalih još nisu igrali Phil Foden, Julian Alvarez, Bernardo Silva i Kyle Walker.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dosadašnji dio sezone je da od igrača u polju status nedodirljivog ima jedino Erling Haaland koji je odigrao sve mečeva u Premiershipu i Ligi prvaka. Interesantno da niti jednom nije zamijenjen.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti