Guardioli stigao žestok odgovor od Tebasa: Da li bi imao toliko titula bez ekonomskog dopinga?
Foto - EPA

Pep u sukobu sa prvim čovjekom La Lige

Guardioli stigao žestok odgovor od Tebasa: Da li bi imao toliko titula bez ekonomskog dopinga?

Midhat Šljivak

Prvi čovjek La Lige Javier Tebas žestoko je odgovorio na prozivke menadžera Manchester Cityja Pepa Guardiole.

Pep je prije nekoliko dana prozvao Tebasa zbog činjenice da klubovi iz La Lige po finansijskoj moći zaostaju za klubovima iz Premier lige.

On je tražio objašnjenje zašto je La Liga miljama daleko od Premiershipa i poručio mu je da pokuša nešto naučiti od Engleza u prodaji TV prava kako bi u budućnosti i španski timovi od toga zarađivali više novca.

Tebas je odlučio odgovoriti na prozivke te je govorio o onom što ga je Guardiola pitao.

"U proteklih nekoliko godina smanjili smo zaostatak za Premier ligom. La Liga prodaje TV prava tek sedam godina, dok Premier liga to radi već 30 godina", rekao je Tebas i nastavio je:

"Također, Velika Britanija ima 20 miliona stanovnika više od Španije. Mi rastemo iz godine u godinu i naši klubovi profitiraju već sedam godina."

Potom mu je Tebas poručio da se brine o Cityju i poprilično ga je 'bocnuo'.

"Brini se o City grupaciji koja ima više od milijarde eura gubitka u proteklih nekoliko godina. Oni nisu investitori. Oni uništavaju novac i kreiraju inflaciju. Da li bi imao toliko titula bez ekonomskog dopinga", upitao je Guardiolu prvi čovjek La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guardiola je u Manchester Cityju proteklih godina potrošio ogromne količine novca na pojačanja, ali nikako ne uspijeva da osvoji trofej Lige prvaka.

Prije Cityja supertimove je imao u Bayernu i Barceloni i mnogi sumnjaju u njegove trenerske kvalitete i smatraju da ne bi bio na vrhu da nije u ogromnih ulaganja u klubovima gdje je radio.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1579409590
Ono sto je Klopp uradio sa Liverpoolom rijetko ce koji.. Dok su se drugi trosili on je Ekipu stvarao sa Filozofijom i nekim Sistemom bez Para..
1 3
MaDaj
oooo boze, ko o cemu ravaku o postenju... La Liga oborila 50 rekorda potrosnje, siluju manje klubove sto se tice tv prava ... sve ide realu i barci .. i oni se zale na nekog drugog ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi