Pep indirektno prozivao Kloppa: Najlakše je tražiti izgovore

Ide na pobjedu na Anfieldu

Pep indirektno prozivao Kloppa: Najlakše je tražiti izgovore

E. Škorić

U Engleskoj će danas biti odigran sjajan meč i derbi između aktuelnog i bivšeg prvaka.

Manchester City je u nevjerovatnoj seriji pobjeda, a danas na Anfieldu od 17:30 sati namjerava nastaviti istu kako bi se primakao tituli, dok Liverpool nije u najboljoj formi i trenutno je tek četvrti sa sedam bodova manje u odnosu na vodeći City. Uz to, Građani imaju utakmicu manje...

Dakle, današnji eventualni poraz bi se mogao ujedno okarakterisati kao kraj svih nadanja na Anfieldu o odbrani titule.

A prije samog meča treneri su u centru pažnje. Pep Guardiola se osvrnuo na ranije kukanje Jurgena Kloppa na raspored, na činjenicu da je Cityju dopušteno da u decembru ne igra svoj meč protiv Evertona zbog koronavirusa, a da Redsi nemaju isti tretman...

"Kažem svojim igračima da kad se žalite i tražite izgovore, ne možete ići naprijed. Izgovori su najgora stvar na svijetu i u sportu. Možda po završetku meča možete neke stvari izreći u mikrofon, ali kada ste opušteni na press konferencijama, onda je jasno da nešto svjesno i namjerno izgovorite kako biste nekog isprovocirali. Nikad to nisam uradio ili sam možda jednom ili dva puta iz ličnih razloga tako postupio, ali nisam imao namjeru nekoga da isprovociram", rekao je Pep.

Na pitanje kakav pristup će njegovi igrači imati na Anfieldu, Pep je najavio da se ide na pobjedu i ništa drugo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nikad u svojoj trenerskoj karijeri se nisam pripremao na remi. Ponekad nije moguće pobijediti jer je rival bolji, pa u zadnjih 10-15 minuta vidite da je bolje da ne izgubite, ali da od početka krenem s takvim pristup, ne, nikada. Pokušavamo uvijek da dobijemo utakmicu. To ćemo i sada raditi. Liverpool je prvak i ne sumnjam da ćemo vidjeti njihovu najbolju verziju, punu agresivnosti i entuzijazma. Bit će teže nego ikad, pa moramo da budemo spremni, da budemo hrabri i da pobijedimo", tvrdi Guardiola.

Pogledajte kompletnu ponudu za derbi koji se danas igra na Anfieldu, a najbolje kvote pronađite samo na sajtu MOZZART kladionice!

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dtox
Koliko si samo puta se ti zalio na raspored i da treba pojacanja, sad kad imas haman 2 tima odjedanput ti gospodin. Plasticar samo cmizdri i vodi klubove gdje zna da su najjaci ili gdje moze kupovati po zelji.
6 3
Matic
Za njega je Klop Kiklop.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi