Guardiola otpisao igrača koji je došao za "papren" novac: Napušta Etihad u januaru?
FOTO: EPA

Ove sezone ima minutažu na kapaljku

Guardiola otpisao igrača koji je došao za "papren" novac: Napušta Etihad u januaru?

Haris Zilić

Manchester City ne izgleda dominantno na startu nove sezone Premiershipa kao što je to bio slučaj u prethodnim sezonama, Građani već imaju dva poraza i pomalo se alarmi pale.

Nakon osam odigranih kola nalaze se na trećoj poziciji sa 18 bodova dva manje od lidera Tottenhama u drugoaalsiranog Arsenala.

Upravo su u sedmom kolu poraženi u derbiju od Arsenala rezultatom 1:0.

Pep Guardiola čini se sprema dosta promjena u januaru, a prvi koji bi mogao napustiti klub je 27-godišnji veznjak Kalvin Phillips.

Phillips je došao na Etihad za 50 miliona funti iz redova Leeds United prošlo ljeto, ali nije pokazao onaj nivo igre koji se očekivao.

Oglasi

U tekućoj sezoni odigrao je svega pet utakmica za Manchester City u svim takmičenja, od čega su bila tri susreta u Premiershipu.

Ostrvski mediji već pišu da ima kandidata za Phillipsovo dovođenje, a u prvom redu je Newcastle.

Navodno su Svrake u dobroj poziciji zbog finasijske situacije jer će City sigurno tražiti dobar novac za ovog veznjaka.

Phllips sa Građanima ima ugovor do 2028. godine i nema sumnje da će na Etihadu gledati da fino zarade u slučaju prodaje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pomenuti fudbaler je i reprezentativac Engleske za koju je skupio 28 nastupa i postigao jedan pogodak.

Dijete je Leeds Uniteda, prošao je sve kategorije kluba iz Yokrshirea prije odlaska u Manchester City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi