Klopp je u debiju na klupi Liverpoola imao pomalo nevjerovatan sastav: Ovaj tim su mnogi zaboravili
FOTO: EPA

Počelo je sve 2015. godine

Klopp je u debiju na klupi Liverpoola imao pomalo nevjerovatan sastav: Ovaj tim su mnogi zaboravili

Haris Zilić

Fudbalskim svijetom danas je odjeknula vijest da Jurgen Klopp na ljeto napušta klupu Liverpoola nakon devet sjajnih sezona. Klopp je preporodio Redse i vratio ih u vrh evropskog fudbala.

Njemački stručnjak je sa Liverpoolom osvojio sedam trofeja - Ligu prvaka, Premier ligu, FA kup, Svjetsko klupsko prvenstvo, Sperkup UEFA-e i FA Community Shield.

Nisu poznati Kloppovi planovi za budućnost, niti namjerava li ostati u fudbalu. Mnogi su pomislili da ima zdravstvenih problema, ali tvrdi da to nije u pitanju.

Dok se špekuliše o novom imenu na klupi Liverpoola koji će naslijediti Kloppa, pojavila se zanimljiva ilustracija na društvenim mrežama.

Naime, kada je Klopp došao u Liverpool 2015. godine zatekao je jedan solidan tim koji je bio u sredini Premiershipa.

Kada danas vidite imena tih fudbalera jasno vam bude kakvu je zapravo renesansu Klopp napravio u narednim sezonama.

Oglasi

U prvoj utakmici Kloppa na klupi Redsa na golu je bio Mignolet, a u zadnjoj liniji su igrali Clyne, Škrtel, Sakho, Moreno.

Sredinu terena u prvoj Kloppovoj utakmici na klupi Liverpoola držali su Can, Lucas Leiva, Coutinho, dok su u napadu igrali Lallana, Milner i Origi.

Pomenuti sastavi možete pogledati i OVDJE.

U godinama koje su dolazile Klopp je pravio tim prema svom ukusu, napravio nekoliko svjetskih zvijezda poput Arnolda, Manea, Firmina, Robertsona, pereporodio Salaha, Hendersona, Fabinha...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prije Liverpoola Klopp je radio u Njemačkoj trenirajući Mainz i Borussiju Dortmund. Sa Milionerima je dva puta osvajao Bundesligu, a bilo je to 2011. i 2012. godine, da bi nakon toga usliejdila apsolutna dominacija Bayeran koja i danas traje. S Borussijom je osvojio i Kup Njemačke te dva puta Superkup te zemlje.

Navijači Liverpoola na ljeto priželjkuju Xabi Alonsa na klupi koji ove sezone radi vrhunske stvari sa Bayerom iz Leverkusena.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti