Guardiolina genijalnost došla do izražaja, nova "žrtva" mu je Mbappe!

U pobjedi Manchester Cityja nad PSG-om

Guardiolina genijalnost došla do izražaja, nova "žrtva" mu je Mbappe!

A. Čaušević

PSG za razliku od prvih utakmica osmine i četvrtine finala Lige prvaka u revanš susret polufinala uzali za rezultatskim zaostatkom.

Parižani su na Parku prinčeva izgubili od Manchester Cityja s 1:2. Vodili su domaći poslije prvog dijela, ali su se u nastavku raspali i na kraju zasluženo izgubili.

Jedan od glavnih razloga je nevidljivost najboljih igrača prvaka Francuske Kyliana Mbappea i Neymara Juniora, posebno se to odnosi na Mbappea.

I večeras je došla do izražaja genijalnost Pepa Guardiole koji je Mbappea učinio nevidljivim većim dijelom meča što najbolje pokazuje i statistika.

Naime, otkako igra Ligu prvaka Mbappeu je večerašnji meč protiv Manchester Citya prvi u kojem nije uspio uputiti niti jedan šut u okvir gola, a kada je bio starter.

Oglasi

Interesantno kada je u pitanju večerašnja utakmica i golman Građana Ederson je imao više dodira s loptom nego zvijezda Parižana, 31 naspram 30.

Inače, u prethodnih 47 duela Lige prvaka ili Kupa šampiona u kojim je neki engleski tim u prvom susretu ostvario prednost u gostima na kraju je prošao dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Statistika svakako ne mora ništa govoriti jer PSG nije ekipa za otpisati, ali ovaj podatak sigurno daje vjetar u leđa Manchester Cityju.

Revanš susret na stadionu Etihad igra se u utorak, 4. maja. Za vikend oba tima čekaju ligaške utakmice. City će gostovati Crystal Palaceu, a PSG će biti domaćin Lensu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chico
Najjaci trener svih vremena.
8 8
emanuelmacron
gotov je PSG navijam za njih ali to je ipak plasticni tim,zao mi samo zadnjih igraca sto su oni morali iznositi loptu zbog visokog presinga,po te lopte su morali dolaziti m'bape i neymar.Ekipa je slaba a imena jaka.Ja se samo bojim da ih Gvardiola ne razguzi, nece valjda nasi smo a i katolici bez obzira sto su pare muslimanske.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti