Arogantna izjava Pepa Guardiole nakon što je City ispao iz Liga kupa

Arogantna izjava Pepa Guardiole nakon što je City ispao iz Liga kupa

Edmir Škorić

Manchester City je u srijedu navečer izgubio od Newcastlea rezultatom 1:0 i tako je ispao iz engleskog Liga kupa.

Građani su prošle godine osvojili tripletu (Premier liga, Liga prvaka, FA kup), a ove sezone smatralo se da bi mogli da napadnu i više od toga, čak četiri trofeja, uz nabrojane i Liga kup.

Međutim, City je sinoć na St. James' Parku poražen od Newcastlea i on je rano ostao bez borbe za trofej u Liga kupu. Pep Guaridola je u ovom meču koristio neke rezerve i očito je da mu ovo takmičenje nije toliko važno.

Pep je dao pomalo arogantnu izjavu na press konferenciji nakon utakmice, rekavši da će se njegov tim zadovoljiti "samo" trostrukom krunom ove sezone.

"Mislite li da nam je cilj bio osvojiti četiri trofej? Iskreno, ne! Igrali smo jako dobro i bit ćemo više nego zadovoljni trostrukom krunom. Naša su očekivanja velika, ali ne dovoljno velika da se time ne bismo zadovoljili.

Oglasi

Uvijek sam radio isto u Liga kupu, koristim igrače koji se ne razvijaju konstantno. A ako prođete dalje, prođete. Ako dođemo do polufinala, ok, možemo pokušati osvojiti takmičenje, ali ne želim gubiti energiju u ovoj fazi turnira, naročito u ovom dijelu sezone", rekao je Guardiola, prenose britanski mediji.

Do sinoć, City je bio perfektan u novoj sezoni. U Premier ligi ima maksimalan učinak od šest pobjeda, dok je u Ligi prvaka pobijedio Crvenu zvezdu u prvom kolu.

U subotu će Građani gostovati Wolverhamptonu u 7. kolu engleskog prvenstva, a nakon toga gostuju Leipzigu u 2. kolu Lige prvaka.

Trenutni tim je i jači u odnosu na prošlu sezonu, pa je bez sumnje City favorit za osvajanje i Premier lige i Lige prvaka, a naravno željet će odbraniti trofej i u FA kupu.

Inače, sinoć je odmah održan žrijeb parova Liga kupa. Derbi će igrati Manchester United i Newcastke, Everton igra protiv Burnleyja, Chelsea sa Blackburnom, dok Arsenal gostuje West Hamu u jednom od gradskih derbija.

Liverpool Jurgena Kloppa gostovat će Bournemouthu, a Ipswich će bit idomaćin Fulhamuč. U duelu niželigaša sastaju se Mansfield Town i Port Vale, te Exeter i Middlesbrough.

Top Komentari

user1676286668
Kad osvojis ligu prvaka sa nekim tamo klubom i bez uloženih par mlrdi onda pričaj kako si stručnjak sve što si trenirao si dobio na gotovo.
1 1
rime_
Trudi se ss.ba blatiti Pep-a. Kup svima nebitan.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije