Pet minuta je bilo dovoljno - Džeko je postigao prvi gol u historiji Cityja protiv Real Madrida

Do sada su igrali osam utakmica

Pet minuta je bilo dovoljno - Džeko je postigao prvi gol u historiji Cityja protiv Real Madrida

Eldar Ganibegović

U polufinalu Lige prvaka gledat ćemo sjajan dvomeč između Real Madrida i Manchester Cityja.

Kraljevski klub je u četvrtfinalu izbacio prvake Evrope, ekipu Chelseaja, dok su Građani s ukupnih 1:0 bili bolji od Realovog gradskog rivala, Atletica.

Do sada su Real Madrid i Manchester City odigrali osam utakmica, a prvu 18. septembra 2012. godine u prvom kolu grupne faze Lige prvaka.

Gledali smo sjajnu utakmicu, a na kraju je Real slavio s 3:2 nakon velikog preokreta u dramatičnoj završnici utakmice.

Edin Džeko je ušao u 63. minuti umjesto Davida Silve i samo pet minuta bilo mu je potrebno da pogodi na Santiago Bernabeuu za vodstvo od 0:1.

Ipak, samo osam minuta trajalo je slavlje gostiju jer je Marcelo izjednačio, da bi u 85. Aleksandar Kolarov pogodio za 1:2.

Oglasi

Činilo se da će City odnijeti tri boda iz Španije, ali Cristiano Ronaldo i Karim Benzema nisu mislili tako, te su u 87. i 90. minuti postigli po gol za veliki preokret i pobjedu.

Na Etihadu je te sezone bilo 1:1 u drugoj utakmici.

Naredni susret bio je 2015. godine na International Champions Cupu gdje je Real Madrid slavio s uvjerljivih 4:1.

Godina 2016. donosi upravo ono što i 2022. - polufinale Lige prvaka između ova dva kluba. Odličio je autogol Regesa u revanš utakmici i Real je prošao s ukupnih 1:0.

Novi meč opet na International Champions Cupu i to 2017. godine. City se istom mjerom revanširao Realu, odnosno slavio je s 4:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Konačno je 2020. godine City bio uspješniji od Reala u Ligi prvaka. U osmini finala je slavio dva puta po 2:1, ali ga je zaustavio Lyon na narednoj prepreci.

Inače, prva utakmica ove godine igra se na Etihadu 26. aprila, a revanš u Madridu zakazan je za četvrti maj. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi