Pep brani ogromnu potrošnju svog tima, a u sve je uključio Liverpool: "Ko je trošio 70-ih i 80-ih?"
Foto - Screenshot

Zanimljiva izjava Pepa Guardiole

Pep brani ogromnu potrošnju svog tima, a u sve je uključio Liverpool: "Ko je trošio 70-ih i 80-ih?"

Midhat Šljivak

Manchester City uspio je završiti transfer Erlinga Haalanda iz Borussije Dortmund.

Za 'samo' 60 miliona eura Građani su doveli jednog od najboljih napadača svijeta i pokušat će s njim da konačno osvoje trofej Lige prvaka.

Od dolaska Pepa Guardiole na klupu Cityja potrošeno je više od milijardu eura za pojačanja. Zbog toga je ovaj stručnjak pod velikim kritikama, a on se žestoko brani i tvrdi da niko nema pravo da ga na taj način vrijeđa.

"Za ljude se radi samo o novcu. Ok, ako tako mislite, mislite i dalje. Ja tačno znam šta radim ovdje i ne morate mi odavati priznanje. Vi ne morate, ali mi ćemo sebi odati priznanje. Ja kao menadžer to dajem igračima i svom timu", rekao je Guardiola.

Zatim je usporedio trošenje Cityja s onim što je Liverpool u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća.

"Kada je Liverpool dominirao u 70-im i 80-im godinama, ko je trošio najviše novca? Je li to bio Norwich? Je li Norwich trošio više novca u tom periodu? Je li Leicester trošio? Nije. Liverpool je trošio više novca od drugih. Ali, očigledno da je novac danas drugačiji", istakao je Pep Guardiola.

Oglasi

Evra isprozivao Guardiolu, ali nakon njegovog odgovora želi propasti u zemlju

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda Petrice Evra kritikovao je Guardiolu i poručio da on voli sve da kontroliše u svojoj ekipi i da jedostavno ne može da podnese nekog igrača s karakterom koji bi bio lider ekipe.

Evra je poručio i da se Manchester City ne može smatrati velikanom u fudbalu, te da su temelji ovog kluba samo na bogatim vlasnicima i da nemaju neku bitnu historiju što se tiče fudbalskih uspjeha.

"City treba vođu u svojoj ekipi, ali Guardiola takve igrače ne želi. On ne može da podnese kada ima nekog igrača koji ima jak karakter i pati od toga da je on jedini vođa koji im treba. Jasno je da trener i treba biti glavni, ali moraš imati i lidera na terenu na utakmicama", rekao je Evra.

Međutim, Guardiola je na press konferenciji pred meč protiv Wolverhamptona odlučio da odgovori Evri i nije imao milosti prema nekadašnjem reprezentativcu Francuske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne volim igrače s jakim karakterom? Nisam saglasan s tim Patrice. Ovo za mene nije igrica. Trebaju mi igrači s takvim karakterom i dobri igrači na terenu jer inače ne bismo bili na vrhu. Nisam pročitao šta je on rekao, ali neka vidi listu igrača koje sam trenirao u Barceloni, Bayernu i sada ovdje u Cityju i bit će mu sve jasno", počeo je Guardiola i nastavio.

"Većina njih je osvajala Svjetsko i Evropsko prvenstvo, Ligu prvaka i prvenstvo. Možda Evra sve ovo govori kako bi se dodvorio čelnicima Manchester Uniteda i vratio u taj klub da radi. Sada s ovakvim izjavama ima šansu za to. Ok Patrice, ako ikada dobiješ priliku pokazat ću ti s kakvim karakterima i igračima radim".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hake
Ovaj lik je neviđeni klošar. Da ti nema arapa, ti bi u Aston Vili radio.
1 8
JulianNagelsmann23
U puno stvari se ne slažem s njim. Ali još prije sam čitao baš o tome,tko je najviše trošio 70-80 tih i tko je bio najbolji,tko 90-2000 tih i tako,u svako vrijeme onaj koji je najviše trošio bio je i najbolji, Liverpool je s vremenom dobio united koji je bio ajmo reć prvi klub stranih vlasnika i imali su uvjerljivo najviše para,a onda došao arsenal, Chelsea,city o to je normalno. Za 20 god će mladja generacija navijat za city , Newcastle i sl.kubove,jer oni postaju odlični u njihovo vrijeme.I za 20 god kada netko kupi klub,nazivati će ga umjetnim,a ovi trenutni će imati već povijest...tako je bilo i prije,tako će biti i u buduće. Ja nebi navijao za Real Madrid,da je imao budžet Getafea,nego su me privukli igrači toga klub.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi