Guardiola se ponovo žali: "Oni su imali sedam dana za odmor i pripremu, a mi samo 10 minuta"

Cityju samo bod protiv Southamptona

Guardiola se ponovo žali: "Oni su imali sedam dana za odmor i pripremu, a mi samo 10 minuta"

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja jučer su na svom terenu osvojili samo bod protiv Southamptona (0:0) u meču petog kola engleskog Premiershipa

City je jučer bio veliki favorit u meču protiv Southamptona, ali na kraju nije uspio da slomi otpor gostujućeg tima i dođe do nova tri boda.

Nakon utakmice u centru pažnje našao se trener domaće ekipe Pep Guardiola koji je još jednom odlučio da skrene pažnju na zgusnut raspored koji imaju pojedine ekipe iz Premiershipa.

City je u srijedu igrao meč Lige prvaka protiv Leipziga, a već jučer ih je čekao meč sa Southamptonom. Guardiola je poručio da njegova ekipa jednostavno nije imala dovoljno vremena za odmor.

"Southampton je imao sedam dana za odmor i pripremu za meč, a mi smo imali deset minuta. Premiership ima 38 mečeva i svako igra protiv svakog. Ipak, to nije istina za ekipe koje igraju u Ligi prvaka", rekao je Guardiola i nastavio.

"Volio bih da smo imali više vremena za odmor i za pripremu utakmice, ali danas jednostavno nismo imali tu svježinu u nogama i glavi. Imali smo četiri-pet novih igrača u timu, ali jednostavno nekada imate takve dane kada vam ne ide kako treba".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardiola je ponovo poručio čelnicima kluba da je greška što ovog ljeta nisu doveli pojačanje u vrhu napada.

"Danas nismo pobijedili jer nismo imali centralnog napadača", dodao je trener Manchester Cityja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...drag si mi kao trener i smatram te najboljim svjetskim trenerom,ali sto znas kenjati to ne zna niko...imas 20 igraca podjednakog kvaliteta,mozes hladno jednu ekipu koristiti u LP,a drugu u EPL i ti kazes kako niste imali odmora...jos si igrao protiv raspalog Leipziga,tu si komotno i ti mogao uci i zabiti koji gol.
7 1
Deepy
Kako mi ovi moroni idu na živce. Potroši raspikuća 1 milijardu i 70 milijuna eura od kad je došao, osvoji bezobraznik 3 prvenstva i par kupova, ne može ni blizu LP i onda se još žali dodatno. Pa bezobraznbiče potrošio si 1070 milijuna eura, a nisi znao dovesti napadača. Jel to tvoja krivnja ili nekog drugog? Jel tvoja ili nečija krivnja što daješ za svakog iole talentiranog dječaka po 10-20 milijuna a zatim ih spremaš u različite Lommele, Girone, Heerenvene i ostale klubove, a ne daš im da se razvijaju u svojim klubovima do 18. godine? O čemu pričaš manijače jedan. Gvardiola- trener koji je imao sreću da preuzme najjaču Barcu svih vremena, pa potom najjači Bayern svih vremena, a iza toga i najskuplje skorojeviće svih vremena u Svijetu i ponešto osvoji s njima. Najbolji trener? Ma nek on sad preuzme Valenciju, Sporting ili West Ham pa da ga vidimo. Lako je ući u utrku s Ferarijem, a protivnik vozi Golfa dvicu i pričati kako si najbolji. Klopp je isto žugalo kao i on, ali taj Klopp ima rezultate i s potpunim autsajderima, za razliku od ovog plačka.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi