Guardiola revolucionar po drugi put: Fudbalski genije ima novu formaciju kojom izluđuje rivale

Leicester City je primio šest golova

Guardiola revolucionar po drugi put: Fudbalski genije ima novu formaciju kojom izluđuje rivale

Admin Čaušević

Kada se pojavio na velikoj sceni prije duže od deset godina je zadivio fudbalski svijet s revolucionarnom taktikom i stilom igre s kojim je od Barcelone napravio najbolji tim na svijetu. 

Pep Guardiola bez dileme slovi za najboljeg trenera svijeta, a na putu je da po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri donese revoluciju u svijet fudbala.

Španski stručnjak sjedi na klupi Manchester Cityja koji je na posljednja tri meča zabio čak 17 golova. Posljednji koji je nastradao je Leicester City koji je na poluvremenu gubio sa četiri gola razlike.

To je bilo da 14. put neki tim kojeg trenira Guardiola na odmor ode s prednošću od 4:0. To se desilo šest puta u Premiershipu koja slovi za najjaču ligu svijeta.

Drugo poluvrijeme je bilo još uzbudljivije jer su Lisice za kratko vrijeme postigli tri gola te donijeli veliku dramu u meč, ali Građani sa još dva gola upisuju pobjedu sa 6:3.

Fudbalskim taktičarima je u oko zapala formacija 2-3-5 koju je Guardiola igrao u fazi napada čime je do izražaja došla njegova teorija za koju se zalaže već godinama.

Oglasi

"Idealno je sredina bude otvorena, da bekovi uđu u sredinu, a da krila povuku na stranu. Ukoliko uspijete dodati loptu do krila to znači da se odmah preskočili vezni red, a ako izgubite loptu bekovi odmah mogu suziti prostor", napisao je Guardiola svojevremeno,

"Naše krilo se izvuče na stranu i povlaći jednog protivnika, ako ga ne prate to znači da imate jednog slobodnog čovjeka i tako sve vrijeme."

Ovo se idealno moglo vidjeti protiv Leicester Cityja kada su Cancelo i Zinchenko igrali u sredini, dok su se Sterling i Mahrez izvlačili skroz na stranu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako igra Manchester City trenutno najbolje svjedoči izjava Roya Keana koji je poručio da ako neki neutralni gledatelj želi da gleda fudbalski meč, tražit će susret Manchester Cityja.

"Pogledam sve trenere i mislim da je Pep glavni. Ljudi kažu da ima najbolje igrače, ali kako god morate ih trenirati. Morate pronaći način igre. Ako ćete izabrati neki tim da gledate, onda će to biti Manchester City", rekao je Roy Keane.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...fudbalski revolucionar i najbolji trener svih vremena,ja sam to davno rekao...to ne vide samo ovi koji se ne kuze u fudbal.
9 8
emanuelmacron
jedan od rijetkih umjetnika, ko o njemu ima sta negativno rec,bolje da neprati fudbal.Meni licno ,najdraze,sto udara bez milosti ,a ne daj jedan i cuvaj.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi