Pep Guardiola osvojio priznanje koje je trebao dobiti puno više puta

Menadžer mjeseca u Premiershipu

Pep Guardiola osvojio priznanje koje je trebao dobiti puno više puta

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola izabran je za najboljeg u mjesecu aprilu kada je u pitanju Premiership.

Građani su u četvrtom mjesecu u godini odigrali pet utakmica u Premier ligi i sve su mečeve dobili pa je Guardiola sasvim zasluženo osvojio ovo priznanje.

Treba reći i to da je Liverpool na čelu sa Jurgenom Kloppom također ostvario svih pet pobjeda, ali se ipak uzelo u obzir to da je City zadržao prvo mjesto.

Zanimljivo, iako Građani skoro cijele sezone igraju sjajno, a posebno od nove godine, Guardiola je dobio tek drugo ovosezonsko priznanje za najboljeg trenera mjeseca. Primjera radi, Pep je prošle godine četiri puta izabran za menadžera mjeseca. 

Klopp također ima dva priznanja, dok su Ole Gunnar Solskjaer, Rafael Benitez, Eddie Howe, Nuno Espirito Santo i Javier Gracia priznanje dobili po jedan put.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, za najbolji gol mjeseca izabrana je majstorija Edena Hazarda protiv West Hama, a još uvijek čekamo da saznamo ko će biti igrač mjeseca.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
potrosis citavo bogatstvo za igrace i onda budes najbolji trener!!! Wow sto ne bude s nekim srednjim timom najbolji?Leicster ih ubio juce a uopste nemaju neke zvijezde
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi