Pep Guardiola pao na ispitu kod Jurgena Kloppa, Redsi se zacementirali na prvoj poziciji

Liverpool slavio u velikom derbiju Premiershipa

Pep Guardiola pao na ispitu kod Jurgena Kloppa, Redsi se zacementirali na prvoj poziciji

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su u velikom derbiju Premiershipa Manchester City na domaćem terenu sa 3:1. 

Redsi su ovaj susret koji na kraju može odlučiti i prvaka Engleske otvorili fantastično i do značajne prednosti su stigli nakon samo 13 minuta utakmice.

Već u 6. minuti domaći dolaze do prednosti i to nakon fantastičnog pogotka kojeg je postigao Fabinho. Samo sedam minuta kasnije novi gol u mreži Claudija Brava a ovog puta pogađa Mohamed Salah i to glavom nakon asistencije Robertsona.

Nakon toga se ušlo u mirniji period susreta i prvo poluvrijeme je završeno tim rezultatom.

Redsi su krenuli furiozno i u nastavku meča pa su već u 51. minuti stigli do trećeg gola, a strijelac je ovog puta bio Sadio Mane.

Nakon toga Građani preuzimaju inicjativu i pritišću na gol Alissona Beckera što im se isplatilo 12 minuta prije kraja kada Bernardo Silva pogađa za smanjenje prednosti domaćih.

Iako je City napadao svim silama do kraja susreta u pokušaju da napravi neko čudo, to se ipak nije desilo pa je ostalo na snalzi onih 3:1 iz 78. minute.

Liverpool je ovom pobjedom pobjegao Cityju na plus devet na tabeli i Građane ostavio na 4. poziciji. Ispred njih sada su Leicester i Chelsea sa 26 bodova, dok su Redsi sigurni na liderskoj poziciji sa čak 34.

U narednom kolu Liverpool gostuje kod Crystal Palacea, dok City dočekuje Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 12. kolo:

Liverpool - Manchester City 3:1

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Edin Merlin
Dva penala smrad nije svirao za City,tako da gospon novinar ili briši naslov ili idi bavi se poljoprivredom !!!!
5 15
dadopd
City je dao gol nakon faula.
9 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi