Veliki derbi u Engleskoj: Liverpool ima ogromnu priliku, kako će Pepov City reagovati na pritisak?

City na Anfieldu protiv Liverpoola

Veliki derbi u Engleskoj: Liverpool ima ogromnu priliku, kako će Pepov City reagovati na pritisak?

E. Škorić

Šta god da se danas desi, neće biti gotova borba za prvaka, no može da ponudi neke ključne smjernice.

Teško je i sjetiti se ko je u Premier ligi posljednji put ili uopćeno slavio na Anfieldu. Treba se zaroviti duboko u arhivu da se pronađe taj podatak, a to dovoljno govori koliko je sazrio Liverpool Jurgena Kloppa. Ne samo na Anfieldu, već bilo gdje, ali u ovoj tvrđavi se posebno teško osvajaju bodovi kada su gosti u pitanju.

I ima li potrebe onda dodatno naglašavati koliko je ovo teško gostovanje aktuelnom prvaku Manchester Cityju, koji ima priliku da smanji zaostatak, ali prije svega da zadrži isto odstojanje, budući da Redsi trenutno imaju pet bodova prednosti.

I u slučaju da Liverpool pobijedi i ode na plus osam, suludo je zaključivati kako je borba za titulu završena s obzirom da je tek 12. kolo, ali isto tako ne može da se ne konstatuje da bi to bila uistinu velika zaliha za ovakvu mašinu kakvu ima Jurgen Klopp.

Cityju u prilog ne ide ni činjenica da je posljednji put na Anfieldu pobijedio 1981. godine. Uostalom, to je jedini put da je ovaj tim slavio u Liverpoolu na stadionu Anfield.

"Što se tiče statistike ja u nju ne vjerujem mnogo. Okej je statistika, ali ja razmišljam o tome šta je potrebno da uradimo kako bismo pobijedili", rekao je Guardiola u najavi današnjeg duela u 17.30 sati.

Guardioli neke stvari ne idu u prilog, ali ni Klopp ne može tek tako da otpiše gosta.

"Ne razmišljam o Cityju iz prethodnih sezona već o Cityu koji igra danas. Karakter tog tima i menadžera je dobar, poseduju zavidne kvaltiete sa tehničke strane i veoma su brzi", istakao je Klopp.

Veliki nedostatak Cityju bi moglo biti neigranje Edersona, koji se povrijedio i neće ga biti na golu, a po svemu sudeći nema ni Rodrija te Davida Silve zbog povreda. Liverpool je kompletniji i očigledno bliži boljem rezultatu na osnovu svih parametara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, bilo bi suludo vjerovati da se u ovakvom meču pobjednik unaprijed zna.

Koliko je ovo neizvjestan duel sa podjednakim šansama najbolje govori ponuda u MOZZART kladionici. Kvote su visoke, ali ko može da ih pogodi? Pogledajte opširnije ponudu na OVOM linku.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Nije ni Chelsea bez sansi, upamtite to, Lampard ima maladu ekipu i stare ratnike u rezervi, Pedro, Giroud, itd..
2 1
Pala
City lagano ako united im moze otkinut remi city ih moze sa pola gasa napunit...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi