Guardiola u izdanju u kakvom ga ne pamtimo

Manchester City se obrukao

Guardiola u izdanju u kakvom ga ne pamtimo

Admin Čaušević

Pep Guardiola pokazao je nezadovoljstvo nakon loše igre i poraza od 2:0 njegovog Manchester Cityja protiv Southamptona, posljednje momčadi Premier lige, u Carabao Cupu.

Činjenica koja najbolje opisuje Cityjevu lošu igru je ta da da Građani nisu uputili šut prema golu na jednoj utakmici utakmici još od aprila 2018. protiv Liverpoola.

Guardiola se nije želio opravdavati za poraz svoje ekipe, bio je brutalno iskren, ali i realan.

"Pobijedila je bolja ekipa. Bili su bolji. Nismo igrali dobro. Imali smo loš početak i nije nam išlo."

"Nismo bili ni blizu onoga što jesmo. Nismo bili spremni za ovo takmičenje i da dođemo do polufinala. Nismo bili spremni", bio je vrlo kritičan Pep.

Guardiola, koji već ima u vidu utakmicu protiv Manchester Uniteda, priznao je da će protiv Manchester Uniteda trebati mnogo više.

Oglasi

Nathan Jones, menadžer Southamptona, nije oklijevao definisati Guardiolu kao "najboljeg menadžera na svijetu" uprkos tome što ga je nadmudrio.

Jamie Redknapp, legenda Liverpoola i trenutni komentator na Sky Sportsu također je bio veoma kritičan prema Manchester Cityju.

"Ne mogu zamisliti gorih 45 minuta za City pod vodstvom Pepa Guardiole. Bilo je toliko pogrešaka..."

Analitičar 'Sky Sportsa' priznao je da je za njega igra Cityja bila "nevjerojatna, nisam ovo očekivao ni najmanje", naglasio je da je "prvo poluvrijeme Manchester Cityja bilo đavolsko" i naglasio da je "Southampton bio veličanstven".

Southampton će u polufinalu igrati protiv Newcastle Uniteda, dok drugi par čine Manchester United i Nottingham Forest.

Top Komentari

KB9
Nista daj mu opet 250miliona za pojacanja pa nek proba sta osvojit
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi