Bale mijenja sport, Guardiola tvrdi: "Bit će fantastičan u tome"

Posvetit će se igranju golfa

Bale mijenja sport, Guardiola tvrdi: "Bit će fantastičan u tome"

Edmir Škorić

Gareth Bale je jučer iznenadio sve objavivši kraj nogometne karijere sa samo 33 godine.

Bale je s Real Madridom osvojio pet naslova Lige prvaka i ima zapaženu karijeru u kojoj je, između ostalog, igrao za Southampton, Inter i Tottenham, a nakon Real Madrida bio i član MLS tima Los Angeles FC.

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola vjeruje da će se bivši kapiten Walesa u budućnosti baviti drugim sportom i da će biti jako uspješan u tome.

"Kakav igrač. Fantastična karijera, osvojio je mnogo stvari i predstavljao Wales s više od 100 nastupa. Sada će postati fantastičan igrač golfa ", rekao je Guardiola.

Velšanin je veliki ljubitelj golfa, zbog čega je pao u nemilost navijača Rea lmadrida, koji su ga smatrali neprofesionalnim i nedovoljno fokusiranim na nogomet.

Svojevremeno je 2021. godine Bale kazao da su on i Thibaut Courotis najbolji u golfu.

Oglasi

“Mi smo samo dva nogometaša Reala koji igraju golf, tako da sam ja očito najbolji. Thibaut Courtois također igra ovaj sport, ali me ne može pobijediti".

"Idem na turnire kad god mogu. Sviđa mi se atmosfera, publika, pogotovo ako je lijepo vrijeme. Ovdje također vidim sjajne golfere na djelu", rekao je Gareth Bale.

Objasnio je i da veći pritisak osjeća na golf terenu nego na nogometnom.

“Nevjerovatno je kako se golferi dobro fokusiraju. Nogomet je drugačiji, postoji i pritisak, ali postoji sudac s kojim se može razgovarati. U golfu se računa pamet, to je igra pameti, osjećam se pod većim pritiskom nego pred 80.000 gledatelja", rekao je Bale.

Najblistavije momente u karijeri ostvario je s Realom s kojim je pet puta bio prvak Evrope, četiri puta prvak svijeta, tri puta prvak Španije, tri puta osvajač UEFA Superkupa, jednom španskog Kupa Kralja, te tri puta španskog Superkupa, a bio je i najbolji strijelac na FIFA Svjetskom klupskom prvenstvu u sezoni 2017/18. s tri gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čak je i s Tottenhamom uspio osvojiti trofej i to Liga kup Engleske 2008. godine, a s LAFC-om je osvojio MLS Kup i Supporters shield.

Velsa što se tiče, svakako treba reći da je bio šest puta nogometaš godine, a na klupskom nivou mu je to uspjelo jednom i to u Tottenhamu.

Top Komentari

RuthlessDyni
Kad je Bale igrao za Inter?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi