Šta se dešava sa Guardiolom? Sjedi na klupi kao najveći usamljenik, ruka na glavi, ne progovara...

Zabrinjavajuća scena

Šta se dešava sa Guardiolom? Sjedi na klupi kao najveći usamljenik, ruka na glavi, ne progovara...

Admin Čaušević

Pred utakmicu Chelsea - Manchester City viđena je zabrinjavajuća scena sa Pepom Guardiolom u glavnoj ulozi. Trofejni stručnjak nikada nije viđen u ovakvom stanju pred jednu utakmicu. 

Ko zna šta se Guardioli vrtilo po glavi neposredno pred derbi meč sa Chelseajem, a sve su zabilježili i fotografi na Stamford Bridgeu. 

Španac je sjedio na klupi kao najveći usamljenik, držao se za glavu, razgledao je okolo i ni s kim nije progovorio ni riječ.

S vremena na vrijeme bi Guardiola i zjevnuo što je obično znak pospanosti i umora. Za sada nije poznato šta je uzrok za njegovo takvo stanje.

Manchester City praktično od početka sezone igra u ritmu srijeda-subota, odnosno dva puta sedmično pa je i možda to razlog Guardioline pospanosti.

Oglasi

Jedan od najboljih trenera današnjice je poznat kao najveći kritičar zgusnutog rasporeda i prevelikog broja utakmica u sezoni.

Građani su prošle sezone osvojili trostruku krunu, što je bio najveći uspjeh u klupskoj historiji, a Guardiola nije propustio priliku da prozove FIFA-u i UEFA-u.

''Stvarno sam umoran, smiren sam i zadovoljan. Tako je teško osvojiti ovaj trofej. Inter je igrao odlično. Mojim sam igračima na poluvremenu rekao da budu strpljivi i da će prilika doći. Da bi se osvojila Liga prvaka, potrebno je imati i sreće."

"Nemam snage i energije razmišljati o idućoj sezoni, to je nemoguće. Treba nam odmor. Sezona je bila preduga. Igrače sad čekaju utakmice za reprezentacije, nakon cijele sezone moraju igrati nove utakmice."

"Pozivam UEFA-u i FIFA-u da razmisle o tome. Ovo je previše", poručio je Guardiola nakon finala Lige prvaka u Istanbulu i pobjede nad Interom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardiola je nedavno kritikovao i odluku da sudijska nadoknada bude duža prema čemu bi utakmice trajale u prosjeku preko 100 minuta.

Od početka sezone do utakmice sa Chelseajem Građani su već odigrali 18 mečeva računajući sva takmičenja. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...skontao da mu Arapi godinama kupuju titule i da on nema nikakve veze sa osvajanjem tih trofeja...
2 1
Aspirator
Covijeku je ovo ritual prije svake tekme …
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi