Guardiola se riješio svog najgoreg "pojačanja": Dečko od 50 miliona ide u Juventus!

Veliki transfer u najavi

Guardiola se riješio svog najgoreg "pojačanja": Dečko od 50 miliona ide u Juventus!

Admin Čaušević

Pep Guardiola je u svim klubovima gdje je radio na raspolaganju imao ogroman budžet pa bi mu se s vremena na vrijeme znao desiti neki promašaj. Tako je i sa Manchester Cityjem.

Kalvin Phillips je na ljeto 2022. godine tigao iz Leeds Uniteda u Manchester City trebao je biti veliko pojačanje pogotovo jer je plaćen 50 miliona eura.

Iako je u prvoj sezoni osvojio trostruku krunu sa Građanima, njegove individualne predstave su bile za zaborav, a isto se nastavilo i u ovoj sezoni.

Upravo iz tog razloga kako bi sebi izborio mjesto u reprezentaciji Engleske za Evropsko prvenstvo, ovaj 27-godišnjak je odlučio da potraži novi klub.

Prema najavama iz Italije, engleski veznjak će biti novo pojačanje Juventusa gdje će stići na posudbu do kraja sezone.

Oglasi

Nakon suspenzije Paula Pogbe zbog dopinga i Nicole Fagiolija zbog klađenja Staroj dami su neophodna pojačanja u veznom redu pa je izbor pao na Phillipsa.

Engleza bi u svojim radovima rado vidjeli Newcastle Uniteda i West Ham, ali niko ne želi platiti 50 miliona koliko traže Građani.

Upravo cijelu situaciju planira iskoristiti Juventus te odličnog veznjaka dovesti u svoje redove na nekoliko mjeseci. Ni Pep Guardiola nema ništa protiv toga.

Phillips je ove sezone skupio svega 90 minuta u Premiershipu, a od osam nastupa starter je bio samo u porazu protiv Newcastle Uniteda u EFL Kupu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svojevremeno je bio kapiten Leeds Uniteda i istinski heroj navijača Bijelih sa Elland Roada, prihvatio je ponudu Građana i vrijeme je pokazalo pogriješio.

Preostaje da se vidi da li će spas pronaći u Seriji A gdje u posljednje vrijeme redovno odlaze igrači koji nemaju mjesta u Premiershipu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi