Veliki šamar za fudbalsku zvijezdu: Bio je na korak od Cityja, a onda je Guardiola sve stopirao

Ne želi ga u svom timu

Veliki šamar za fudbalsku zvijezdu: Bio je na korak od Cityja, a onda je Guardiola sve stopirao

Eldar Ganibegović

Novo burno ljeto za Neymara.

Nakon pet godina Brazilac bi htio da napusti PSG, isto to bi htjeli i vlasnici kluba, no nema klubova koji su u mogućnosti ispuniti njegove finainsijske zahtjeve.

Prema pisanju francuskih medija, Paris Saint-Germain je ponudio Južnoamerikanca Manchester Cityju, u dogovoru koji bi uključio i Portugalca Bernarda Silvu, ali se usprotivio trener "Građana", Pep Guardiola.

Iako su vlasnici Cityja bili oduševljeni što bi Neymar došao u klub, Pep Guardiola žestoko se protivio dolasku igrača. Poznato je da katalonski trener jako drži do taktičke discipline, upravo ono što Neymaru posve nedostaje, pogotovo posljednjih sezona.

Neymar je u Francuskoj često kritikovan da zaboravlja raditi u fazi odbrane, a kada su na terenu igrači poput Lea Messija i Kyliana Mbappea, koji redom ne daju Bog zna kakav učinak u odbrani, sve to izgleda jako loše.

Dakle, Pep Guardiola ne želi napraviti kompromis oko svoje filozofije.

On gradi momčad u Manchester Cityju, uglavnom prema svojim taktičkim potrebama. Kada bi došao u City, Neymar bi mogao poremetiti cijeli mehanizam momčadi, piše "Le Parisien".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Moguća destinacija za Neymara mogao bi biti Newcastle, koji ima financije, ali nije u skladu s Neymarovim ambicijama.

The Sun napominje da Newcastle želi iskoristiti haos u PSG-u i sprema nepobitnu ponudu za Neymara. Šeik je spreman platiti Neymarovu platu od 500.000 eura sedmično, uz iznos transfera koji bi iznosio oko 200 miliona eura.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti