I Guardiola ima svoj prijedlog za fudbalsku revoluciju

Uveliko se priča o Superligi

I Guardiola ima svoj prijedlog za fudbalsku revoluciju

A. Čaušević

Pep Guardiola je godinama jedan od najboljih i najutjecajnijih trener u svijetu fudbala. 

Posljednjih dana se uveliko priča o pokretanju Superlige. Najbogatiji klubovi su već počeli raditi na tom projektu kojem se UEFA i FIFA žestoko protive.

Svoj prijedlog za revoluciju fudbala iznio je i Pep Guardiola koji kaže kako bi idealno bilo smanjiti broj klubova u najvišim rangovima, te tako ojačati niže rangove.

"Osjećam da ne smijemo izgubiti značaj lokalnih liga i ono što znači igrati FA Cup ili Championship", kazao je Guardiola za Times te nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Trebali bi ojačati sve lige u Evrope sa manje timova, imati bolji drugi ran, treći tran, četvrti rang. Tako bi i najveći rang bio bolji. Manje klubova u svakom rangu. Bolje kvalitet neko kvantitet."

"Treba nam jaka Premier ligia, a za to je neophodno smanjiti broj timova. Ali ne smijete 'ubiti' niža takmičenja ili Premier ligu. To je nešto što je važno, nije to pitanje profita, više se radi o sentimentalnoj važnost svakog šampionata za svaku zemlju", dodao je menadžer Manchester Cityja.

Top Komentari

BosnianKingdom
Hahaah ja debila majko mila
1 5
Mele
Pa naravno,zna da ce svi klubovi koji ne budu igrali u super ligi biti znatno oslabljeni. Velike transfere mogu da zaborave. Manje para , manje ulaganja svakako u dobre igrace.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi