Pep igračima na 16 bodova prednosti: "Umorni ste? Je***e se, niste još prvaci!"

Pep nije želio da njegovi igrači odustaju

Pep igračima na 16 bodova prednosti: "Umorni ste? Je***e se, niste još prvaci!"

E. Škorić

"Kada trenirate loše, onda igrate loše. Ako radite kao zvijeri na treninzima, onda tako i igrate", rekao je Pep Guardiola jednom prilikom.

Guardiolina filozofija igre je briljantna, svi uživamo u partijama njegovih ekipa i na oko to izgleda jako lagano i jednostavno. Ali igrači koji rade svakodnevno pu uputstvima katalonskog stručnjaka znaju da je iza svega puno znoja i napora.

U dokumentarnom filmu u kojem je Manchester City predstavio nevjerovatnu prošlu sezonu ima dosta zanimljivih inserata, a između ostalog i neke dosad ne objavljene snimke s treninga.

Na jednom od njih Pep je pobijesnio jer su mu igrači djelovali umorno.

"Umorni smo? Je**te se! Niste umorni ako želite da budete prvaci", vikao je Guardiola na igrače.

Zanimljivo da je snimak u trenutku kada je City imao 16 bodova prednosti, mada Guardiola nije odustajao od filozofije. Tražio je od igrača potpunu posvećenost u svakom djeliću treninga i na kraju je stigla nagrada u vidu duple krune sezonu kasnije.

"Oni (Chelsea, op.a) su prvaci, ne mi. Oni idu u Manchester, mi u Stoke. Nismo još prvaci", govorio je Pep.

Zanimljivo da je objavljeni film o uspjesima Cityja komentarisao i menadžer gradskog rivala Manchester Uniteda Jose Mourinho, rekavši da "možeš snimiti film, ali ne možeš kupiti klasu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi