Pep ovog ljeta obara svjetski rekord: Vrijedi li ovaj igrač toliki novac?

Želi pojačati odbranu

Pep ovog ljeta obara svjetski rekord: Vrijedi li ovaj igrač toliki novac?

Španski stručnjak na klupi Manchester Cityja Pep Guardiola namjerava ovog ljeta napraviti nekoliko promjena u igračkom kadru svog tima.

Pep i njegov City su osvojili sve tri titule u Engleskoj (Premiership, Carling cup i FA Cup), a Guardiola pred početak nove sezone ima namjeru da malo osvježi tim, što svojom željom što nuždom.

Kada kažemo 'nuždom' tu prije svega mislimo da će morati dovesti centralnog defanzivca obzirom da je Belgijanac Vincent Kompany napustio klub i vraća se u Anderlecht.

Kako prenose engleski mediji, prvi na listi Pepovih želja da ga naslijedi je defanzivac Leicester Cityja Harry Maguire. Ipak, postoji jedan mali problem. Naime, Lisice nemaju namjeru pustiti svog fudbalera ispod 90 miliona funti.

To znači da će Građani morati opboriti svjetski rekord kada je u pitanju cifra obeštećenja za jednog defanzivca ukoliko žele angažovati reprezentativca Engleske. Podsjetimo, trenutno svjetski rekord drži Holanđanin Virgil van Dijk koji je prije godinu i pol dana dres Southamptona zamijenio dresom Liverpoola.

Za Guardiolu i City ne postoje velike prepreke kada su u pitanju finansije pa ne bi trebalo čuditi ako zaista bude isplaćeno 90 miliona funti Leicesteru za pomenutog igrača.

Kada govorimo o Maguireu, treba reći da je to 26-godišnji fudbaler koji se u proteklih godinu ili dvije afirmisao kao jedan od najboljih defanzivaca Premiershipa, pa i ne treba čuditi što je 'zapao' za oko Guardioli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bez obzira na odlazak Kompanyja, City ima četiri vrlo dobra centralna defanzivca - Laporta, Stonesa, Otamendija i Mangalu, ali obzirom da je Otamendi već ušao u godine, a na Mangalu se odavno ne računa, očito je vrijeme da se malo osvježi posljednja linija.

Inače, Maguire nije jedini igrač koji bi ovog ljeta mogao pojačati City. Na Etihad bi mogao doći i veznjak Benfice Joao Felix i to u slučaju ako ode Leroy Sane, a također se pomije da će doći i vezista Atletica Rodri.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi