Pep želi zadržati Cityjevog veterana: "Jedan od najvećih"
EPA

Ističe mu ugovor u junu

Pep želi zadržati Cityjevog veterana: "Jedan od najvećih"

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola otkrio je kako bi Fernandinho uskoro mogao potpisati novi ugovor.

Na Etihadu je iskusni Fernandinho još od 2013. godine, ali s obzirom da mu na kraju sezone ističe ugovor, prethodnih mjeseci špekulisalo se o tome da bi mogao napustiti klub.

Ipak, želja Guardiole i svih u klubu je da Fernandinho ostane i stoga će mu ponuditi novi ugovor. Time bi klub ujedno i osigurao zamjenu dok nema Laportea.

"Fernandinho nas ne mora uvjeravati. Uvjerio me prvog dana. To je jedan od najvećih fudbalera koje je klub imao u historiji. Činjenica je da trenutno nemamo mnogo izbora na štoperskoj poziciji, a Fernandinho je željan tu pomoći", kazao je Guardiola, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volio bih da ostane. Siguran sam i sretan što smo zajedno već tri i pol godine."

U proteklom periodu Fernandinho je s Manchester Cityjem osvojio mnoštvo trofeja u Engleskoj, a kroz karijeru ranije je, podsjetimo, igrao samo za Shakhtar i Atletico-PR.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi