"Došao sam sa pet eura i birao sam između poziva majci i hrane - Odabrao sam poziv"
Foto - EPA

Pepe otkrio kako je krenula njegova evropska karijera

"Došao sam sa pet eura i birao sam između poziva majci i hrane - Odabrao sam poziv"

M. Šljivak

Portugalski defanzivac Pepe slavu je stekao u dresu Real Madrida čiji je dres nosio od 2007. do 2017. godine.

Osvojio je sve sa Kraljevima, a samo šest godina prije potpisa za Real došao je u Portugal iz Brazila i doslovno nije imao šta da jede.

Otkrio je Pepe kako je po dolasku u Portugal imao ko pet eura u džepu i da je birao da li da jede ili da nazove majku.

"Kada sam stigao imao sam možda nekih pet eura u džepu. Prijavio sam se u ured za strance, a imao sam samo 18 godina. Morao sam pokazati isprintani poziv iz Maritima kako bih ušao u Portugal", prisjeća se Pepe i zatim nastavlja:

"Imao sam to malo novca, morao sam kupiti karticu za telefon kako bih nazvao majku da zna da sam stigao i da je sve ok. Druga opcija je bila da kupim nešto da jedem. Izabrao sam da nazovem majku da se ne brine".

Oglasi

Na kraju mu je pomogao jedan od radnika na aerodromu.

"Stigao sam u šest sati ujutro, a let za Madeiru je bio u 11. Bio sam gladan i pitao sam radnika na aerodromu ima li išta za jelo? Odgovorio mi je da mogu kupiti šta god poželim. Rekao sam mu da nemam novca. Pogledao me je, otišao i vratio se sa sendvičem", govori Pepe i dodaje:

"Od tog trenutka uvijek pokušavam pomoći drugima. Nisam nikad saznao ko je taj čovjek i žao mi je zbog toga, a puno mi je značilo. Bio je to gest koji mi je pomogao za čitav život. Od tog dana mi je Portugal na prvom mjestu", rekao je Pepe.

Dovođenje Pepea Maritimu se pokazao kao pravi potez. Odigrao je dvije sjajne sezone i prodat je Portu za dva miliona eura.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Zaradili su dobro i od narednih transfera, a pored Maritima, Porta i Reala igrao je još za Bešiktaš.

Od januara 2019. godine ponovo je u Portu gdje bi mogao i završiti karijeru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emanuelmacron
Ja sam taj radnik sa aerodroma,pa ako citas ovaj portal da znas,pamti pa vrati.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi