Pepu Guardioli se sve smučilo u 20. minuti duela Engleska - Brazil

Već tada je mogao ugasiti TV

Pepu Guardioli se sve smučilo u 20. minuti duela Engleska - Brazil

E. Škorić

Mnogi treneri ne vole reprezentaivne pauze jer onda postoje mogućnosti da im se u klub fudbaleri vrate povrijeđeni. Stoga je menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola jako zabrinut nakon onoga što se dogodilo u prijateljskoj utakmici Engleske i Brazila.

Duel na Wembleyju u Londonu sakupio je brojne velike fudbalske zvijezde sa obje strane, a rezutlat je glasio 0:1, pošto je talentovani Endrick zatresao mrežu Engleza i pokazao da nije slulačajno 17-godišnjaka kupio Real Madrid.

Naravno, rezultat nije najvažniji, selektori žele što bolje uvidjeti formu svojih reprezentativaca i uigravati ih za velike turnire koji slijede; u engleskom slučaju to je Euro, a u brazilskom Copa America.

Kod Engleza je nakon samo 20 minuta igru napustio Kyle Walker. Iskusni edsni bek se povrijedio, a Gareth Southgate nije htio ništa riskirati i odmah ga je izveo iz igre.

Rano je da se govori o težini povrede, to će biti ustanovljeno nakon dodatnih ljekarskih pregleda, ali Pepu Guardioli svakako nije dobro.

Oglasi

Nakon reprezentativne pauze, Manchester City će ugostiti Arsenal, lidera Premier lige, na stadionu Etihad i to će biti jedna od ključnih utakmica u borbi za titulu, a nešto više od sedam dana kasnije na Santiago Bernabéu odigrat će se prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Real Madrida.

Kyle Walker, također kapiten Građana, odigrao je 38 utakmica do sada ove sezone za Manchester City, od čega 37 kao starter.

Nekoliko Pepovih fudbalera je večeras aktivno. Stones igra za Englesku, kao i Foden, a za Hrvatsku Gvardiol i Kovačić - svi starteri. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hrvati igraju polufinale prijateljskog turnira u Kairu protiv Tunisa (0:0 poluvrijeme), dok Njemačka vodi sa 1:0 protiv Francuske na poluvremenu prijateljske utakmice i to golom sjajnog Wirtza već u osmoj sekundi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti