"Bliže nego ikad": Pepu osmijeh od uha do uha, City osigurao ljetni transfer od 90 miliona eura

Veliko pojačanje u veznom redu

"Bliže nego ikad": Pepu osmijeh od uha do uha, City osigurao ljetni transfer od 90 miliona eura

E. Škorić

Manchester City se trenutno bori za osvajanje Premier lige i Lige prvaka, a uprava kluba zajedno sa sportskim menadžmentom i Pepom Guardiolom radi na formiranju ekipe za narednu sezonu.

Već godinam Guardiola radi sjajan posao u Manchesteru. Prošle sezone je bio vrhunac njegovog boravka na Etihadu pošto su Građani osvojili tri naslova (Liga prvaka, Premier liga i FA kup), a ove sezone žele gotovo sve da odbrane.

I dalje su u dobroj poziciji u Premier ligi i trkaju se s Arsenalom i Liverpoolom za titulu, u polufinalu FA kupa će igrati protiv Chelseaja (drugi par Coventry - Manchester United), a u Ligi prvaka ih u aprilu čeka dvomeč četvrtfinala protiv starog znanca Real Madrida.

Neće biti lako ponoviti uspjeh iz prošle sezoen, ali u Manchester Cityju postoji veliko uvjerenje da će se ponovo slaviti na kraju sezone. Kako god se ona završila, već se spremaju promjene za ljeto i nadogradnja tima s novim vrhunskim igračima.

Tako su Građani spremni ponuditi basnoslovan iznos za jednog od najperspektivnijih igrača Premier lige. Navodno je fudbaler "bliže nego ikad" Cityju i navodi se da će za njegove usluge City platiti 70 miliona eura. Prošlog ljeta nuđeno je 70 miliona za ofanzivnog veznjaka, ali tada je Crystal Palace odbio, no sada je već jasno da će Eberechi Eze put Etihada.

Oglasi

Ove sezone Eze je na 2 utakmice zabio šest golova i ima tri odlučujuće asistencije za Palace. 25-godišnjak rođen u Londonu nigerijskog porijekla može da igra na čak tri pozicije, no primarna mu je u sredini terena i mogao bi lako biti zamjena za Kevina De Bruynea koji bi mogao put Saudijske Arabije.

Eze ima i dva nastupa za reprezentaciju Engleske, oba u 2023. godini i neće biti nikakvo iznenađenje ako bude s timom na Euru u Njemačkoj ovog ljeta.

Zanimljivo da njegov brat Chimaechi Eze igra za U21 tim Palacea, a drugi brat Ikechi nastupa za Aveley, niželigaša u Engleskoj. Chimaechi je mlađi, a Ikechi dvije godine stariji od zvijezde Crystal Palacea.

Eze bi mogao biti najveće, ali ne i jedino pojačanje Cityja u ljetnom prijelaznom roku. Spominje se mogućnost dolaska Brune Guimaraesa iz Newcastlea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema pisanju španskih medija, Manchester City se fokusirao na to da dovede Brunu iz Newcastle Uniteda, 26-godišnjeg brazilskog veznjaka koji je u dobroj formi. Ipak, Guimaraes ima ugovor do 2028. godine sa Svrakama i raskidnu klauzulu vrijednu 115 miliona eura.

Osim Manchester Cityja, još neki klubovi iz Premier lige ga žele. U prvom redu tu su Manchester United, Chelsea i Liverpool.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Znaci onaj polovnjak iz bayerna i u Cityu može vodu da nosi hahahahaha hahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi