Pérez: Casillas nije istjeran iz Reala

Tvrdi predsjednik Reala

Pérez: Casillas nije istjeran iz Reala

Iker Casillas, legendarni 35-godišnji španski golman, jučer se na konferenciji za medije i službeno oprostio od Reala Madrida čije boje je branio još od davne 1999. godine.

Njegova majka je u izjavi za španske medija otkrila da je 'najzaslužniji' za njegov odlazak Florentino Pérez, no predsjednik kraljevskog kluba je demantovao takve informacije. 

"Moramo imati poštovanja prema njemu i prihvatiti odluku da pređe u Porto. To je pravo stekao igrajući duži niz godina za naš klub", kazao je Pérez, a potom dodao:

"Nije istina da sam ja zaslužan što je on otišao. Prije nekoliko dana je dobio ponudu Portu i zamolio nas je da mu izađemo u susret. Tako smo i uradili."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pérez ističe da je iskusni golman u posljednje vrijeme bio izložen pritisku.

"Bilo je dosta pritiska u posljednje dvije godine. Naravno da bih volio da karijeru završi u Realu, ali moram prihvatiti njegovu odluku", riječi su predsjednika tima iz Madrida. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.