Santiago Solari - čovjek koji se našao na nebu na kojem su sijale zvijezde Zidanea, Ronalda, Figa...
Iako je imao zavidnu karijeru na klupskom nivou, Solari se ipak nije uspio toliko dobro snaći u reprezentaciji Argentine.

Privremeni trener Real Madrida

Santiago Solari - čovjek koji se našao na nebu na kojem su sijale zvijezde Zidanea, Ronalda, Figa...

Argentinski stručnjak Santiago Solari privremeno je preuzeo klupu Real Madrida nakon što je Julien Lopetegui dobio otkaz.

Iako se na toj poziciji vjerovatno neće zadržati dugo, red je da se svi skupa podsjetimo ko je zapravo Solari, čovjek koji se proslavio noseći upravo dres Real Madrida.

On je u Kraljevskom timu igrao možda u najbolje, a možda u najgore moguće vrijeme. Na Santiago Bernabeu je bio od 2000. do 2005. godine, a baš u tom periodu su oformljeni 'Los Galacticosi', pa je Solari nekako sve vrijeme bio samo u sjeni velikih zvijezda kao što su Zidane, Beckham, Ronaldo, Figo, Raul, Carlos...

Ipak, s druge strane, vjerovatno mu je bila čast sa svima njima dijeliti svlačionicu i vjerovatno biti član najmoćnije ekipe svih vremena, barem po imenima igrača. Osim toga, silne zvijezde nisu toliko uticale na njegovo mjesto u timu pa je za pet godina samo u La Ligi uspio skupiti čak 131 nastup.

Kada su u pitanju trofeji, Solari je osvojio skoro sve što se može osvojiti u klupskom fudbalu. U svojim vitrinama ima Ligu šampiona, dva puta osvojenu tadašnju Primeru, tri puta osvojenu titulu prvaka Italije sa Interom, Kup Italije i Interkontinentalni kup.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za sve te godine nije bio toliko cijenjen u reprezentaciji rgentine pa je za čitavu karijeru uspio da skupi tek 11 nastupa. Osim za Real Madrid i Inter igrao je još za River Plate, Atletico Madrid, San Lorenzo, Atlante i Penarol.

Kada je u pitanju trenerska karijera, Solari je prvu šansu u Realu dobio na ljeto 2015. godine kada je preuzeo U18 ekipu, a kasnije je bio i trener Real Madrid Castille (B tim), ekipe koju će vjerovatno vrlo brzo ponovo preuizeti nakon što Real imenuje novog stalnog trenera.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti