Perez: Ne želimo se vratiti na stadion gdje smo mogli poginuti

Igrači Boce ne odustaju

Perez: Ne želimo se vratiti na stadion gdje smo mogli poginuti

Endin Čaušević

Najveći derbi svijeta između Rivera i Boce će prema svemu sudeći biti odigran van Argentine, a sve zbog velikih nereda koje je napravila grupa navijača River Platea.

River i Boca revanš meč finala Copa Libertadores trebali su igrati u subotu na Monumentalu, ali je utakmica odgođena nakon što su navijači Rivera napali autobus gdje su bili igrači Boce. U ovim napadima povrijeđeno je nekoliko fudbalera Boce, a najgore su prošli Pablo Perez i Gonzalo Lamardo koji su završili u bolnici.

Perez je zadobio povredu oka kada su navijači Rivera razbili prozore na autobusu igrača Boce i odmah je prebačen u bolnicu gdje mu je ukazana pomoć. Ovaj fudbaler bio je razočaran dešavanjima ispred Monumentala, te je poručio da se igrači Boce jednostavno više ne žele vraćati na ovaj stadion.

"Niko mi ne može vratiti oko ako ostanem bez njega. Bilo je svima očigledno da mi ne možemo igrati. Ne želimo se vratiti na stadion gdje smo mogli poginuti jer su tamo ljudi ludi i umalo su nas ubili. Nije mi jasan ni CONMEBOL nakon što sam čuo da žele da se igra utakmica, pa to je sramotno. Tužno je jer je to samo grupa navijača i znam da većina nema veze s ovim neredima. Ne znam samo šta bi se desilo da smo još pobijedili tamo", rekao je Perez.

Top Komentari

Zoilomas
Pi*ke
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi