Perez odlučio: Real prodaje 10 igrača, među njima i Ronaldo
FOTO: EPA

Pravi se ekipa koja će srušiti Barcelonu

Perez odlučio: Real prodaje 10 igrača, među njima i Ronaldo

Adnan Beganović

Nakon sedamnaest odigranih kola u Primeri Real Madrid se nalazi na 3. mjestu tabeele sa dva boda manje od Atletica i Barcelone koja ima i utakmicu manje.

Cristiano Ronaldo i društvo ne pružaju partije kakve se od njih očekuju i ukoliko se uskoro nešto bitno ne promijeni po tom pitanju, "kraljevski klub" će još jednu sezonu ostati bez trofeja.

Takva situacija ne ide u prilog ni predsjedniku Reala, Florentinu Perezu, koji se sve više nalazi na udaru navijača "kraljevskog kluba". Nezadovoljni su navijači Reala zbog Barcelonine dominacije, a navodno Perez ima plan kako da sruši katalonsku ekipu, a on podrazumijeva i prodaju velikog broja prvotimaca.

Španski novinar, Pipi Estrada, koji je dobro upoznat sa dešavanjim u Realu trvdi da će Perez u ljetnom prelaznom roku na transfer listu staviti čak 10 igrača. Prema njegovim informacijama Real će pokušati prodati Benzemu, Navasa, Jesea, Isca, Arbelou, Čeriševa, Kroosa, Keylora Navasa, kapitena Ramosa i najveću zvijezdu Cristiana Ronalda.

Naravno, neće svi biti prodani, ali Perez očekuje zaradu od oko 200 miliona eura od transfera pomenutih fudbalera, a s tim novcem krenuo bi u obnovu ekipe. Na vrhu liste želja Reala navodno se nalaze Robert Lewandowski, Eden Hazard i David de Gea i upravo ova trojica igrača oko kojih Perez želi sagraditi novi Real koji će prekinuti Barceloninu dominaciju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju treba naglasiti da će, ukoliko se ništa ne promijeni do kraja sezone, kofere spakovati i trener Rafa Benitez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi