Perez već zna ko će zamijeniti Zidanea?

Želi Pochettina u Realu

Perez već zna ko će zamijeniti Zidanea?

E. Čaušević, foto: EPA

Real Madrid doživio je novu blamažu sredinom ove sedmice kada se oprostio od Kupa Kralja nakon poraza na domaćem terenu od Leganesa.

Kraljevski klub je u prethodne dvije godine osvojio sve što je mogao, no jasno je da Real ove sezone ne igra ni približno kao prethodne dvije. U La Ligi već zaostaju čak 19 bodova za liderom Barcelonom, a da stvar bude gora Kraljevi su se oprostili u srijedu i od Kupa Kralja nakon šokantnog poraza od Leganesa.

Prvi na udaru navijača je francuski stručnjak Zinedine Zidane za kojeg mnogi vjeruju da se neće dugo zadržati na Santiago Bernabeu. Bitke u Španiji su praktično izgubljene za Real Madrid, a ovom klubu ostaje još nada da mogu napraviti čudo i ponovo odbraniti titulu Lige prvaka.

Ipak, prema pisanju španskih medija Florentino Perez već je odlučio da Zidane naredne sezone više neće biti trener Reala. Navodno, predsjednik kraljevskog kluba na listi ima nekoliko stručnjaka koje želi dovesti, a prva želja mu je trener Tottenhama, Mauricio Pochettino.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Perez je oduševljen radom Pochettina u engleskom klubu i spreman je da mu ponudi sve kako bi preuzeo kormilo Reala. U prilog Kraljevima ide i činjenica da je španski stručnjak izjavio da nikada ne bi mogao voditi Barcelonu jer je vezan za Espanyol. No, čini se da je spreman za veliki izazov kao što je Real Madrid.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi