Perić: Imamo kvalitet da se borimo za vrh tabele

Fudbaler Kozare o nastavku sezone

Perić: Imamo kvalitet da se borimo za vrh tabele

D. Vejo

Do početka Prve lige Republike Srpske timovi broje sitno. Ostalo je još dvije sedmice do borbe za tron i priključivanje u društvo najboljih. Posljednje pripreme vrše i igrači Kozare, koji sa najmlađim timom u ligi napadaju sam vrh tabele.

Razlika između prvoplasirane ekipe Mladosti iz Velike Obarske i Kozare koja se nalazi na petoj poziciji je punih 10 bodova. Prednost koja ekipama od prvog do petog mjesta ne obećava ostanak na toj poziciji. Upravo zbog toga se očekuje uzbudljiv nastavak proljetnog dijela šampionata. Iako imaju najmlađi tim u ligi Gradiščanci idu na sve ili ništa.

„Prvi meč nastavka sezone igramo sa Tekstilcem iz Dervente. Primarni cilj nam je da što bolje otvorimo sezonu, dakle idemo na pobjedu, s kojom bi bili korak bliže priključenju gornjeg dijela tabele“, rekao je za SportSport.ba napadač crveno-bijelih Ozren Perić.

Dobre atmosfere u ekipi ne manjka, dok je kako kaže napadač, fizička i psihička sprema na zavidnom nivou:

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

„Osjećamo se jako dobro i spremno. Sada još trebamo da se uigramo kako taktički tako i ovako ekipno, jer prvenstvo počinje za 15 dana i moramo potpuno biti spremni i dočekati prvu utakmicu. Imamo najmlađi tim, ali su spremni dokazivati se. Vjerujem u svoje saigrače i nadam se što bolje plasmanu na kraju sezone. Želimo dokazati da Kozara ima kvalitet da se bori za sam vrh tabele“, zaključio je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi