Pomoćni trener reprezentacije BiH

Perić: Ovi igrači su budućnost našeg nogometa

Dino Kurbegović

Nogometaši iz Premijer lige, koje je selektor Mehmed Baždarević odabrao zajedno sa svojim pomoćnicima, danas su u Trening centru u Zenici odigrali i test utakmicu, čime je zaokružen današnji dan. 

Utakmica je završena neriješeno 1:1, a golove su postigli Ajdin Redžić za sive, te Mladen Veselinović za ekipu u rozim markacijama.

Nakon utakmice i na kraju današnjeg testiranja igrača iz domaćeg prvenstva, utiske medijima je iznio pomoćnik selektora Dragan Perić.

"Ovo je danas sigurno bio pomak u odnosu na vrijeme prije, ovo je vid naše težnje i volje da nađemo u Premijer ligi ove mlade momke. Meni ovo danas posebno zadovoljstvo predstavlja, što je većina današnjih igrača prošla kroz mladu reprezentaciju u vrijeme kada sam ja bio trener u toj selekciji. Danas je to bilo dosta dobro, te se nadam da će ovako nastaviti i u budućnosti. Zbog povreda sedam igrača danas nije bilo na dispoziciji, nismo ni htjeli stvarati neke probleme klubovima iz kojih dolaze, zaštitili smo sve one koji su bili malo ili više povrijeđeni", ističe Perić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na današnjem okupljanju je bilo igrača koji bi mogli ozbiljno konkurisati za najuži izbor reprezentacije.

"Sigurno da ovdje ima potencijala za seniorsku reprezentaciju, raduje me što su to upravo mladi momci i vjerovatno će ti momci biti budućnost A-reprezentacije. Mi ćemo biti stalno u kontaktu s direktorom naših svih selekcija, te  klubovima i trenerima, nadam se da ćemo ubrzo opet imati ovakvo jedno okupljanje", završio je Perić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi