Ofsajd pozicije su čudo u Bosni i Hercegovini - Komična odluka sudije iz Premijer lige

Nevjerovatna scena

Ofsajd pozicije su čudo u Bosni i Hercegovini - Komična odluka sudije iz Premijer lige

M. Šljivak

HNK Mladost Domaljevac savladao je FK Priluk s 1:0 u duelu 8. kola Druge lige Federacije BiH grupa Sjever. Ovaj meč je obilježila nestvarna sudijska greška pomoćnog sudije Perice Maskaljevića iz Donje Mahale.

Mladost Domaljevac je pogotkom Tomislava Markovića iz 64. minute savladala Priluk s 1:0 u duelu 8. kola Druge lige Federacije BiH grupa Sjever.

Međutim, sve je moglo biti i drugačije da pomoćni sudija Perica Maskaljević poznaje fudbalska pravila jer je ekipu Priluka teško oštetio u 12. minuti susreta.

Gosti su krenuli u kontru, igrač gostiju Dino Mujkić je dobio loptu na svojoj polovici i krenuo je sam na gol Mladosti.

A onda na scenu stupa pomoćnik Perica Maskaljević. Podigao je zastavicu signalizirajući ofsajd poziciju, a njegovu sugestiju je prihvatio glavni sudija Mirnes Mujanović iz Kalesije i gosti su spriječeni u čistoj šansi za gol.

Oglasi

Igrači Priluka su ostali u nevjerici. Ništa nažalost u ovom slučaju nisu mogli napraviti osim da se uhvate za glavu jer protesti ništa ne pomažu zbog budućih utakmica.

Pogledajte ovaj zaista nestvarni ofsajd koji se ne može vidjeti nigdje osim u Bosni i Hercegovini.

Interesantno je svakako da je sudija Maskaljević na listi i za Premijer ligu Bosne i Hercegovine. U petak je imao posljednji zadatak u elitnom rangu kada je bio prvi pomoćnik na utakmici Veleža i Posušja.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Za Mladost je ovo bi prvi trijumf sezone. Ukupno je tim iz Domaljevca osvojio pet bodova i nalazi se na 14. mjestu od 16 ekipa koje nastupaju u Drugoj ligi Sjever.

S druge strane ekipa Priluka je poziciju ispred (13.). Ovaj tim iz Živinica skupio je sedam bodova.

Top Komentari

enko
E sad ga fino prijaviti i dostaviti snimak u nsbih pa nek malo ohladi.pocetnicka greska a na premijer ligi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi