Perišić: Hvala Italiji što nas je poslala na EP

Hrvati još uvijek slave plasman na EP

Perišić: Hvala Italiji što nas je poslala na EP

Endin Čaušević

Reprezentativac Hrvatske Ivan Perišić zahvalio se reprezentaciji Italije što je savladala Norvešku i omogućila Hrvatskoj da se direktno plasira na Evropsko prvenstvo.

„Bojali smo se da će Norveška slaviti jer smo znali da vode, ali srećom Italijani su preokrenuli i hvala im na tome“, rekao je reprezentativac Hrvatske.

Perišić je kazao da se sutra vraća u Inter i da će se lično zahvaliti saigračima koji su igrali u jučerašnjoj utakmici protiv Norveške.

„Protiv Malte je bila jako teška utakmica, što pokazuje i konačan rezultat. Ali, važno je da smo se plasirali i sada imamo više od pola godine da se pripremimo za EP“, dodao je Perišić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Hrvatska je sinoć slavila protiv Malte sa 1:0, a jedini gol postigao je upravo Perišić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.