Rakitić: Malta će biti motivisana, nadamo se pobjedi Italije

Hrvatska na Maltu bez Modrića

Rakitić: Malta će biti motivisana, nadamo se pobjedi Italije

Endin Čaušević

Reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić izjavio je da očekuje da reprezentativci Malte budu motivisani u večerašnjoj utakmici i da to ne smije iznenaditi njegove saigrače.

„Malta će biti vrlo motivisana, a mi moramo biti spremni za to i ne smijemo kiksati“, rekao je Rakitić.

Vezni igrač Hrvatske je dodao da se svi nadaju da će večeras Italija odigrati ozbiljnu utakmicu i savladati Norvežane koji bi u tom slučaju završili u baražu, a Hrvatska bi se plasirala direktno na EP.

Hrvatska će večeras biti oslabljena u večerašnjoj utakmici neigranjem Luke Modrića zbog povrede.

„Situacije nije dobra, ali mora se misliti na zdravlje Luke i ne smije se rizikovati. Večeras ćemo igrati za njega i nadam se da ćemo na kraju svi slaviti“, dodao je Rakitić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon devet odigranih kola Hrvatska se nalazi na trećem mjestu sa 17 bodova, dva boda manje od Norveške koja je drugoplasirana.

Utakmice između Malte i Hrvatske počinje večeras u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.