Perišić 'propjevao': I ja bih pukao da sam bio na mjestu Kalinića

Kalina mu je najbolji prijatelj

Perišić 'propjevao': I ja bih pukao da sam bio na mjestu Kalinića

E. Škorić

Ivan Perišić progovorio je o slučaju Nikole Kalinića, kojeg je selektor Zlatko Dalić otjerao nakon dva kola grupne faze na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Kalinić je izbačen iz tima jer je navodno odbio ući u igru pet minuta prije kraja meča protiv Nigerije u 2. kolu Mundijala.

Njegov najbolji prijatelj, Perišić, odlučio je sada kada se završilo slavlje progovoriti o svemu.

"Kale je moj najbolji prijatelj. Tu noć sam možda uspio zaspati sat ili dva. Znam kakav je igrač i što su mu treneri sve radili. Da se meni to događalo, možda bih pukao prije njega. Mislim da je izabrao krivi trenutak", rekao je Ivan Perišić za SN.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je nakon odluke o izbacivanju Kalinića iz tima poručio:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nisam ni sretan ni ponosan zbog te odluke. To je moj poraz. Ali miran sam jer sam napravio sve da do toga ne dođe. Tri puta sam mu dao šansu da se vrati, zadnji put sam ga čekao cijeli dan. Šteta, jer Nikola bi sigurno igrao", kazao je Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi