Perišićeva bomba za novu pobjedu Intera
Foto: EPA

Vratili se na drugo mjesto

Perišićeva bomba za novu pobjedu Intera

E. Čaušević

Fudbaleri Intera savladali su večeras u gostima Veronu sa 2:1 u posljednjem meču 11. kola italijanske Serije A.

Izabranici Luciana Spallettija ponovo su pokazali da se nalaze u sjajnoj formi, te su večeras na gostovanju na Bentegodiju savladali Veronu sa 2:1. Inter je krenuo jako dobro u meč od prve minute, a dvije dobre šanse propustio je Mauro Icardi na otvaranju meča.

Ipak, desetak minuta prije kraja prvog poluvremena gosti su poveli sa 1:0. Candreva je fenomenalno centrirao, a na pravom mjestu bio je Valero koji je zatresao mrežu Verone i postigao debitantski gol u dresu Intera. No, Verona je sredinom drugog dijela uspjela da dođe do izjednačenja.

Glavni sudija je uz pomoć video tehnologije pokazao na bijelu tačku, a siguran izvođač bio je iskusni Pazzini koji je samo nekoliko sekundi prije togao ušao na terenu. Ipak, slavlje domaćih trajalo je samo osam minuta jer je prelijepim golom Ivan Perišić pogodio za konačnih 1:2.

Inter se vratio na drugo mjesto sa 29 bodova, dva manje od lidera Napolija, a jedan više od Juventusa i Lazija. S druge strane, Verona je na pretposljednjem 19. mjestu sa šest bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 11. kolo:

Verona - Inter 1:2

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi