Perotti: Riquelme je za mene najbolji igrač svih vremena

Dolazak u Romu mu spasio karijeru

Perotti: Riquelme je za mene najbolji igrač svih vremena

Endin Čaušević

Fudbaleri Rome, Diego Perotti, izjavio je da je napravio pravi potez u svojoj karijeri što je došao u rimski klub.

Perotti je u januaru stigao na Olimpico, te se brzo izbori za mjesto u prvoj ekipi Rome. Poznato je da je Argentinac imao namjeru da završi svoju karijeru dok je igrao u Genovi, ali je poziv Rome stigao u pravi trenutak.

"To je bio najteži period u mojoj karijeri. Ozbiljno sam razmišljao da završim karijeru, ali onda sam dobio ponudu od Rome i preporodio sam se. Napravio sam pravi potez u karijeri i zaista uživam ovdje", rekao je Perotti, te dodao:

"Kada sam počinjao karijeru moj idol bio je Juan Roman Riquelme. Pokušao sam što više da naučim od njega. On je za mene najbolji igrač svih vremena".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Argentinac je dodao da mu je velika čast što sada ima priliku da igra sa Francescom Tottijem koji je ikona Rome.

"Totti je nešto posebno, on je najvažniji igrač u historiji Rome. Sretan sam što imam priliku da igram s tako velikim igračem", dodao je Perotti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije