U ponedjeljak baraž, u zemlji ništa neće raditi

Odluka vlasti u Peruu

U ponedjeljak baraž, u zemlji ništa neće raditi

Edmir Škorić

Peru će za dva dana igrati utakmicu baraža protiv Australije.

Još dva učesnika čekamo da se kompletira spisak reprezentacija koje će igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Jednog ćemo saznati u duelu Kostarike i Novog Zelanda, a drugom u duelu Australije i Perua.

Obje utakmice će biti jako zanimljive i neizvjesne, naročito ovaj Perua i Australije, a u južnoameričkoj zemlji sve je sada posvećeno baražu.

Peruanske vlasti donijele su odluku da se 13. jun proglasi nacionalnim praznikom jer se reprezentacija igra "historijsku utakmicu".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Savjet ministara je odlučio da čitav dan bude praznik kako bi naš narod gledao kako reprezentacija ide na Svjetsko prvenstvo u Kataru. To će motivisati ljude da se organizuju, mogu da izađu i na ulicu da se ujedine u ovom velikom momentu. Smatramo da je to događaj zajedništva, nacionalizma i nacionalnog identiteta i od kojeg privatni sektor može imati koristi", objasnio je ministar kulture Alejandro Lalas.

Duel Australije i Perua igra se na stadionu u Al Rayyanu u ponedjeljak od 20 sati.

Top Komentari

CrveniKakanj
Najnelogičniji baraž na svijetu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi