Brazil u finalu Copa Americe: Neymarova magija obilježila meč protiv Perua

Brane titulu

Brazil u finalu Copa Americe: Neymarova magija obilježila meč protiv Perua

E. Čaušević

Reprezentacija Brazila sinoć je pobijedila Peru sa 1:0 u polufinalu Copa Americe.

Brazilci su uspjeli da dođu do pobjede protiv Perua i plasiraju se u finale ovog takmičenja na kojem brane titulu koju su osvojili prije tri godine.

Ekipa Brazila prvu veliku šansu imala je već u osmoj minuti kada je u centru pažnje bio Neymar. On se našao u odličnoj prilici, ali je na kraju šutirao pored desne stative gola Perua.

Samo deset minuta kasnije Neymar ponovo prijeti. S pet metara je bio sam ispred golmana Perua koji ponovo fantastično brani njegov udarac. Lopta se odbila do Richarlisona, no Gallese je i to uspio da odbrani.

Ipak, u 35. minuti Brazil je uspio da dođe do prednosti. Neymar je ovaj put bio asistent i sjajno je uposlio Paquetu koji pogađa za 1:0 i dovodi Karioke u prednost. Treba istaći da je Neymar prije toga fantastičnim driblingom izbacio dvojicu igrača Perua.

[twitter]https://twitter.com/AR17Naldo/status/1412217639909347331[/twitter]

U drugom poluvremenu Peruanci su pokušavali nekako da dođu do iznednačenja, ali su se Brazilci odlično branili.

Peru nije uspio da dođe do neke ozbiljnije prilike kojom bi ugrozili gol Edersona, te je na kraju Brazil uspio da pobijedi sa 1:0 i plasira se u finale Copa Americe.

Brazilci će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Argentina - Kolumbija koji svoj meč igraju večeras.

Top Komentari

Bazarich
Dodju na svjetsko i evropska reprezentacija im ocita lekciju iz nogometne igre
2 3
Juventino4321
De ba ovi igraci samos toje i gledaju da prodje, kao da nikad ni jedan nije fudbal igrao.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi